REVELION TUNISIAN

REVELION TUNISIAN

Tunis – Hammamet – El Djem – Gabes – Matmata – Douz – Chott el Djerid – Tozeur – Oasis Mountains – Gafsa – Kairouan – Sousse – Monastir – Port El Kantaoui – Nabeul – Cartagina – Sidi Bou Said

Perioada: 27.12 – 05.01.2019

Ziua 1 / 27.12.2018: Bucureşti – Istanbul – Tunis – Hammamet

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 07:55 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1044 (09:55 / 12:25) de unde se va pleca spre Tunis cu zborul TK 663 (14:30 / 15:30). Din Tunis, capitala ţării amplasată la aprox. 10 km faţă de coasta mării Mediterane, vom fi transferaţi pentru cazare în Hammamet, celebra staţiune situată în partea de est a Capului Bon. După-amiază liberă pentru a ne relaxa pe plajă, pentru a descoperi grădinile exotice, pentru a ne plimba prin bazaruri sau pentru a explora pe cont propriu staţiunea care a fost până pe la începutul sec. al XX-lea un sat pescăresc, până când George Sebastian, un milionar român, a hotărât să-şi construiască pe plaja de aici o vilă ca reşedinţă de vacanţă pe care a numit-o Sebastian. La scurt timp după acesta au început să sosească personalităţi din întreaga lume, printre care Andre Gide, Winston Churchill sau Paul Klee. Cină şi cazare în Hammamet la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 2 / 28.12.2018: Hammamet – El Djem – Gabes – Matmata – Douz

Mic dejun. Plecare spre El Djem, unde vom vizita al treilea amfiteatru ca mărime şi cel mai bine conservat din lume. Este cunoscut faptul că amfiteatrul a fost construit între anii 230 şi 238 la comanda oficialului imperial Gordian şi că la vremea respectivă putea găzdui peste 30.000 de spectatori, însă motivul pentru care un edificiu de o asemenea capacitate a fost construit în această zonă teoretic fără importanţă pentru Imperiul Roman este încă un mister pentru arheologi. În anul 238 Gordian s-a sinucis, iar edificiul a rămas neterminat, dar a fost extrem de bine conservat până în zilele noastre. Aici, spre deosebire de Coloseumul de la Roma, veţi putea păşi în arena care în antichitate a fost scena de luptă a gladiatorilor şi veţi putea vizita încăperile din subteran în care gladiatorii aşteptau intrarea în arenă. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Gabes, considerat a fi poarta tunisiană către sud, o oază de verdeaţă lângă mare, care datează din timpul fenicienilor. Pe aceste locuri, coloniştii veniţi din Fenicia au construit un oraş satelit al marii Cartagina. Romanii au sprijinit dezvoltarea oraşului chiar după căderea Cartaginei, folosindu-l ca centru de export al cerealelor şi fructelor către Roma. Ne vom deplasa apoi către Matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinţe troglodite. Cunoscută pentru peisajul selenar, Matmata este poate cea mai renumită zonă din Deşertul Sahara, datorită berberilor care au decis să locuiască aici în case săpate în pământ. În realitate, construite după modelul vilelor romane, aceste case păstrează o temperatură medie de 22o C de-a lungul anului, indiferent de temperaturile extreme ale deşertului, prea ridicate vara sau prea scăzute iarna. Locul, de un pitoresc aparte, l-a inspirat pe Steven Spielberg care a filmat aici scene din filmul Indiana Jones. Opţional, plimbare pe cămilă, o experienţă de aproximativ o oră, în care veţi simţi cu adevărat Deşertul Sahara cu dunele sale nesfârşite de nisip. Cină şi cazare în Douz la Hotel Sahara Douz 4* (sau similar).

Ziua 3 / 29.12.2018: Douz – Chott el Jerid – Tozeur

Mic dejun. Dimineaţa vom porni spre Chott El Djerid, cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii. Cu o suprafaţă de aprox. 5000 km², această depresiune închisă, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tunisia cu peisaje care se schimbă de la un kilometru la altul şi de la o oră la alta, lumina creând pe straturile de sare culori şi umbre roz, verzi, bleu şi albe, transformând lacul într-o experienţă la graniţa dintre real şi imaginar. Oprire pentru fotografii. Traseul zilei ne va purta spre Tozeur cu cei 250 acri de pomi care produc unele dintre cele mai bune fructe din Tunisia. Vom vizita ecomuzeul “Eden Palm”, o veche plantaţie de palmieri şi plimbare cu trăsura în medina din Tozeur recunoscută pentru arhitectura tradiţională, meşteşuguri, dar şi pentru felul primitor al locuitorilor. Cu sute de palmieri, oaza din Tozeur este cea mai mare din Tunisia, curmalele de aici fiind cunoscute în întrega lume. Încă din antichitate, purtând denumirea de Tusuros, oaza a fost un important punct de trecere al caravanelor care străbăteau deşertul. Vom porni apoi cu jeepurile până la renumitul Ong Jemel unde vom recunoaște decorul natural din Războiul Stelelor. După vizite ne vom întoarce în Tozeur. Cină şi cazare la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).

Ziua 4 / 30.12.2018: Tozeur – Oasis Mountains – Tozeur

Mic dejun. Dimineaţa vom porni cu jeepurile până la oazele Tamerza şi Chebika cu superbele lor cascade naturale. La marginea oazelor se află linia de fortificaţie care traversa tot sudul Magrebului din Libia şi până în Maroc. Excursia va continua până la renumitul canion Mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul. În această aventură vom vedea dunele Lariguett, unde s-au filmat scene din filmele Pacientul Englez. După-amiază vom vizita centrul şi medina din Tozeur. Întoarcere în Tozeur pentru cină şi cazare la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).

Ziua 5 / 31.12.2018: Tozeur – Gafsa – Kairouan – Sousse

Mic dejun. Vom începe ziua cu deplasarea prin Gafsa spre Kairouan, fostă capitală a Maghrebului, al IV-lea oraş ca importanţă religioasă în lumea islamică după Mekka, Medina şi Ierusalim. Oraşul Kairouan a fost fondat de renumitul general arab Okba Ibn Nafa, care la sfârşitul sec. al VII-lea a cucerit în numele Islamului tot teritoriul nordului Africii. Denumirea de Kairouan provine de la cuvântul Kairwan, care se traduce din limba arabă ca bază militară. Deşi acesta era scopul iniţial, oraşul a devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante centre ale vremii, astfel că în sec. al X-lea rivaliza cu oraşe precum Cairo, Damasc sau Cordoba, atât în fumuseţe cât şi ca importanţă culturală. În zilele noastre oraşul este capitala guvernoratului cu acelaşi nume, fiind renumit pentru măiestria cu care sunt ţesute covoarele, dar şi pentru un deliciu culinar numit Makroud, o prăjitură cu pastă de curmale. Vom vizita marea Moschee Sidi Okba, un adevărat punct de reper pentru arhitectura islamică, fostă şcoală religioasă din sec. al XVII-lea, bazinele Aghlabite, prin care apa era adusă în oraş, reprezentând unele dintre cele mai importante elemente locale de inginerie hidraulică din Evul Mediu, Mausoleul Sidi Sahib, locul în care se află rămăşiţele pământeşti ale unuia dintre prietenii profetului Mohamed şi bazarul medinei unde vom vedea faimoasele covoare de Kairouan. Cină de Anul Nou şi cazare în Sousse la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar). La Mulți Ani 2019!

Ziua 6 / 01.01.2019: Sousse

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale în Sousse. Cină şi cazare la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar).

Ziua 7 / 02.01.2019: SousseMonastir – Port El Kantaoui – Sousse

Mic dejun. Dimineaţa ne vom deplasa spre Monastir unde vom vizita Mausoleul lui Habib Bourghiba, primul preşedinte al Tunisiei. Oraşul Monastir este supranumit poarta paradisului, iar la începutul dominaţiei arabe, acesta era compus dintr-o serie de fortăreţe ale căror ziduri sunt astăzi într-o perfectă stare de conservare. Vom vizita, de asemenea Ribatul din Monastir, aceasta fiind cea mai veche și cea mai importantă lucrare de apărare care a fost construită de-a lungul coastei nord-africane de către cuceritorii arabi în primele zile ale islamului. Fondată în anul 796, această clădire a suferit câteva modificări în perioada medievală. Inițial, a format un patrulater și apoi a fost compus din patru clădiri care dădeau în două curți interioare. O scară în spirală de circa o sută de trepte duce la turnul de veghe de la vârful căruia vizitatorii pot admira o priveliște superbă asupra orașului Monastir și a mării. În timpul verii, Ribat găzduiește diverse evenimente care fac parte din festivalul internațional din Monastir. Ne vom deplasa apoi către El Kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe şi arhitectură tradiţională, un complex construit în jurul unui port modern pentru iahturi. Cină şi cazare la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar).

Ziua 8 / 03.01.2019: Sousse – Hammamet – Nabeul – Hammamet

Mic dejun. Plecare spre Hammamet, “St. Tropez-ul tunisian”, un oraş-staţiune în nordul Tunisiei, pe coasta Mării Mediterane în partea de sud est a peninsulei Cap Bon din regiunea Nabeul şi la o distanta de 60 km de capitala Tunis. De la începutul sec. al XX-lea, Hammamet a devenit o staţiune apreciată de turişti datorită plajelor sale întinse. Ca majoritatea oraşelor tunisiene şi Hammamet-ul are o medină înconjurată de fortificaţii datând din sec. al XV-lea, o fortăreaţă şi nelipsitul souk. După-amiază vom vizita Nabeul, “capitala” locală a ceramicii. Întoarcere în Hammamet pentru cină şi cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 9 / 04.01.2019: HammametTunis – Cartagina – Sidi Bou Said – Hammamet

Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Tunis, a cărui istorie datează din vremuri antice, atunci când în urmă cu aprox. 3000 de ani a fost fondată aşezarea feniciană Tunes, aparţinând statului Cartaginez. Ocuparea acestor teritorii în anul 695 de către arabi şi construirea canalului care leagă aşezarea de mare, a dus la dezvoltarea capitalei, Tunis-ul devenind astfel oraş-port. Vom vizita Muzeul Bardo unde vom găsi una dintre cele mai importante colecţii de mozaicuri din lume, după care vom porni într-o călătorie fascinantă prin medina din Tunis, vechiul oraş cu străduţe înguste în care vom putea descoperi frumoasele magazine ale artizanilor locali. În limba arabă, “souk” înseamnă piaţă, iar “medina”, oraş, care în zilele noastre este încă locuită fiind în acelaşi timp şi un enorm loc pentru cumpărături tradiţionale. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Cartagina, oraş dezvoltat dintr-o colonie feniciană din primul mileniu î.Hr. într-o capitală superbă a unui mare imperiu. Astăzi numele de Cartagina este purtat de cartierul de lux al oraşului Tunis, unde se află şi Palatul Prezidenţial. Cartagina a fost întemeiată de către negustorii fenicieni în anul 814 î.Hr. şi conform legendei, de către prinţesa Dido (sau Elisa), sora lui Pigmalion. Cetatea a avut o istorie tumultoasă, fiind cucerită de toate marile puteri ale vremurilor, printre care îi putem enumera pe romani, vandali, bizantini, arabi şi turci. Deşi a fost râvnită, disputată şi chiar rasă de pe faţa pământului în sec. al II-lea î.Hr., cetatea a fost reconstruită ori de câte ori a fost necesar controlul Africii de Nord dintr-un singur loc. Colonia a ajuns să aibă o mare importanţă economică, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. Între anii 650 – 308 î.Hr. forma de guvernământ a fost monarhia, iar între anii 308 – 146 î.Hr., a fost republică oligarhică condusă de un senat cartaginez. În jurul ei s-a format un adevărat imperiu, cea mai mare forţă maritimă din Mediterana Occidentală până la Războaiele Punice cu Republica Romană. Vom vizita vechiul port, baia antonina şi teatrul. La întoarcerea spre hotel vom face o scurtă oprire în satul maur Sidi Bou Said cu căsuţele sale albe cu albastru care păstrează farmecul şi liniştea din trecut. Timp liber pentru a savura o cafea sau pentru a vă plimba pe străduţele pitoreşti. Întoarcere în Hammamet pentru cină şi cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 10 / 05.01.2019: Hammamet – Tunis – Istanbul – Bucureşti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Tunis pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 662 (11:10 / 15:55), de unde se va pleaca spre Bucureşti cu zborul TK 1045 (19:50 / 20:05).

TARIF: 980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 140 EURO

(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

– transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Tunis şi Tunis – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 9 nopţi de cazare în hoteluri 5* şi 4*

– mesele menţionate în program: 9 mic dejunuri şi 8 cine

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

– vizită la Sidi Bou Said

plimbare cu trăsura în medina din Tozeur

excursie cu jeep la oazele Tamerza și Chebika

– ghid local

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurarea medicală și asigurarea storno

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 250 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică

– taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual

– Cina Festivă de Revelion (obligatorie): 90 euro/pers. (fără băuturi)

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi în cadrul meselor etc.

– bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizii locali şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • plimbare cu cămilele în Deşertul Sahara: 15 euro/pers.

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

This entry was posted in Decembrie, Revelion. Bookmark the permalink.