REVELION TANZANIA & ZANZIBAR

REVELION TANZANIA & ZANZIBAR

Zanzibar – Arusha – Parcul Național Tarangire – Parcul Național Lacul Manyara – Olduwai – Ngorongoro – Parcul Național Serengeti

Perioada: 28.12.2018 – 08.01.2019

Ziua 01 / 28.12.2018: Bucureşti – Doha

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (23:30 / 05:15). Ziua 02 / 29.12.2018: Doha – Zanzibar

Plecare spre Zanzibar cu zborul QR 1351 (08:05 / 14:30). Întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la hotel. Cazare în regim All Inclusive pe toată perioada petrecută la Hotel Royal Zanzibar Beach Resort 5* (sau similar), locul perfect pentru “încărcarea bateriilor”.

Ziua 03 / 30.12.2018: Zanzibar

Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau opţional, vizitarea oraşului vechi Stone Town, construit de negustorii arabi și indieni în sec. al XIX-lea din piatră de coral. Oraşul de piatră” impresionează prin arhitectura clădirilor care datează din sec. al XIX-lea, cu influenţele poporului Swahili, dar şi cu un amestec de elemente unice arabe, persane, indiene, europene şi africane. Oraşul în care veţi găsi bazare pline de viaţă, străduțe înguste și ziduri albe care închid între ele medina arabă, moschei, biserici creștine, băi persane şi conace grandioase construite în stil arab, cu uşi splendide sculptate în lemn, aici existând peste 500 de exemplare diferite de astfel de opere de artă manuală, a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000. Turul panoramic al oraşului Stone Town va include Fortul Arab Bgome Kongwe, care a fost construit în anul 1701 şi a servit ca fortificaţie de apărare a oraşului până în anul 1920, Catedrala St. Joseph’s, clădirea Beit El Ajaib sau “Casa minunilor”, construită de Sultan Seyid Barghash pentru ceremonii, fiind cea mai înaltă clădire din Zanzibar și Casa lui Livingstone, construită în jurul anului 1860 de către Sultanul Majid, primul dintre cei 11 sultani care au guvernat timp de 107 ani Zanzibarul. Veţi putea vizita casa unde s-a născut și a locuit Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen, care a părăsit insula împreună cu părinții săi după Revoluția din anul 1964, cu destinația Marea Britanie. Stone Town este în același timp un oraș cu o mare importanță simbolică în suprimarea sclaviei, deoarece a fost unul din principalele porturi de tranzacționare a sclavilor în Africa de Est. Negustorii arabi de sclavi au sosit în Zanzibar în sec. al VIII-lea și au rezistat în zonă câteva sute de ani, urmele teribilului negoț fiind vizibile și astăzi, deoarece orașul a trăit și s-a dezvoltat prin comerțul cu marfă vie pe o perioada îndelungată de timp. Întoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 04 / 31.12.2018: Zanzibar

Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau posibilitate de excursie opţională de o zi în Prison Island, care în traducere înseamnă Insula Închisoare, denumire generată de faptul că în trecut aceasta a servit ca insulă pe care erau izolaţi sclavii care participau la revolte. Insula mai este cunoscută sub numele de Changuu şi este arie protejată care găzduieşte specia de ţestoase Aldabra gigant aflată pe cale de dispariţie. Întoarcere la hotel pentru cazare. Seara, participare la Cina Festivă de Revelion în restaurantul hotelului. La mulți ani 2019!

Ziua 05 / 01.01.2019: Zanzibar

Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau după-amiază, posibilitate de excursie opţională „Spicy Tour”. De-a lungul timpului, insula şi-a câştigat renumele de “Insula Mirodeniilor”, deoarece aici se găsesc foarte multe ierburi aromatice și condimente care stau la baza unei bucătării recunoscute pentru exotismul și rafinamentul preparatelor sale. Miresmele de vanilie, cuișoare sau nucșoară cuprind întreaga insulă. Zanzibarul este faimos pentru exporturile de cuișoare, nucșoară, piper, vanilie, scorțișoară sau ghimbir, iar o serie de plante care în trecut erau folosite pentru tratarea malariei, indigestiilor etc., reprezintă astazi o adevărată medicamentație naturistă pentru mulți localnici. Mirodeniile aduse de negustori şi călători în această insulă cu teren fertil în urmă cu mai mult de două secole au schimbat istoria, pentru că pe lângă comerţul cu sclavi, Zanzibarul a atras sultanii din Oman şi pentru condimentele exotice care se găseau doar în aceste locuri. Veţi avea ocazia să descoperiţi savoarea fructelor exotice şi aroma condimentelor şi să aflaţi parcursul acestora de când sunt cultivate până ajung în preparatele aromate pe care le consumaţi. Turul va include vizitarea unor ferme în care se cultivă mirodenii şi unde vi se va arăta modul în care sunt folosite. În cadrul activităţilor interactive, vă veţi dezvolta abilitatea de a recunoaşte anumite plante şi fructe exotice după miros, gust şi textură. Veţi descoperi aroma diverselor condimente: scorţişoară, cardamom, oregano, vanilie, ylang-ylang, cuişoare, cumin, ghimbir şi a celor mai aromate fructe dintre care papaya, mango, fructul pasiunii şi altele. Întoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 06 / 02.01.2019: Zanzibar – Arusha – Parcul Național Tarangire

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul către Arusha, oraş situat în nordul Tanzaniei, între vârfurile Munților Meru și Kilimanjaro, declarat oficial oraş la data de 1 iulie 2006 de către guvernul tanzanian. Împreună cu reprezentantul local ne vom deplasa spre Parcul Național Tarangire pentru cină şi cazare la Tarangire Sopa Lodge (sau similar).

Ziua 07 / 03.01.2019: Parcul Național Tarangire – Parcul Național Lacul Manyara

Mic dejun. Dimineața vom porni într-un safari în parcul al cărui nume provine de la râul care îl străbate, Tarangire, parc care ocupă o suprafață de 2850 km2. Vom avea ocazia de a vedea leoparzi, lei, elefanţi, maimuţe, gazele, hipopotami, girafe, impala, antilope Gnu şi zebre, bineînțeles, în funcție de ce noroc vom avea. După dejun vom pleca spre Parcul Naţional Lacul Manyara, parc cu o suprafaţă de 330 km², din care circa 200 km² sunt ocupaţi de Lacul Manyara, iar restul de câmpii inundate, păduri de smochini şi salcâmi. Numele parcului provine din dialectul maasai şi denumeşte o specie de euforbia. Parcul este renumit pentru populația de babuini, numărul mare de păsări flamingo roz şi pentru cele peste 400 de specii de păsări. În zona Lacului Mayara vom avea ocazia de a vedea leoparzi, lei, elefanţi, maimuţe, gazele, hipopotami, girafe, impala, antilope Gnu şi zebre. Transfer pentru cazare la Lake Manyara Serena Lodge (sau similar).

Ziua 08 / 04.01.2019: Parcul Național Lacul Manyara – Parcul Național Serengeti

Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Serengeti, al doilea parc naţional ca mărime al Tanzaniei, înfiinţat în anul 1951, inclus pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO în anul 1981. Parcul este cel mai renumit sanctuar al faunei sălbatice din toată lumea, neegalat prin frumusețea sa naturală și valoarea științifică. Migrația anuală din Serengeti reprezintă un spectacol unic, fiind cea mai mare din lume. Peste 3 milioane de animale străbat permanent câmpiile parcului: antilope Gnu, zebre, gazele, antilope de mlaștină, impala, dar și celebrul “big five” în traducere “marele cinci”: elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi. Filmul „Serengeti nu va muri”, realizat de Bernhard Grzimek şi fiul său Mihail, reprezintă cel mai bun documentar timpuriu de conservare a naturii. Dejun, cină şi cazare la Serengeti Sopa Lodge (sau similar).

Ziua 09 / 05.01.2019: Parcul Național Serengeti

Mic dejun. Întreaga zi va fi dedicată unui safari de excepţie în Parcul Naţional Serengeti. Vom vedea animalele în habitatul lor şi în funcţie de cât de norocoşi vom fi, vom putea vedea “big five-ul”, dar şi şacali africani, şopârle agama şi numeroase specii de păsări printre care struţi şi vulturi negri. Pe tot parcursul acestui safari, vom fi însoţiţi de un ghid calificat. Dacă vom asculta liniştea sălbăticiei şi vom privi cum soarele înveleşte natura cu razele lui, vom înțelege de ce animalele se simt atât de bine aici. Dejun, cină şi cazare la Serengeti Sopa Lodge (sau similar).

Ziua 10 / 06.01.2019: Parcul Național Serengeti – Olduwai – Ngorongoro

Mic dejun. Plecare spre Ngorongoro, cu o scurtă oprire în Defileul Olduwai, unul dintre cele mai bogate situri arheologice, echivalentul Meccăi pentru musulmani, supranumit „Leagănul omenirii”, deoarece aici au fost descoperite unele dintre cele mai multe mărturii din istoria omenirii, printre care şi cele mai vechi urme de picioare de până acum. Vom avea posibilitatea de a vedea muzeul de aici, unde vom afla câte ceva din istoria străveche a regiunii, muzeu existent datorită eforturilor de pionierat depuse de familia Leakey la începuturile anilor ’30. Itinerariul zilei va continua spre Aria de Conservare Ngorongoro care include Craterul Ngorongoro, inclus încă din anul 1979 pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Vom coborî pentru un safari inedit pe marginea craterului, cea mai mare căldare vulcanică intactă din lume, cu un diametru de 19 km şi o adâncime de 600 m, care s-a format acum 2 milioane de ani prin explozia şi prăbuşirea în interior a vulcanului cu acelaşi nume. Astăzi în zonă trăiesc aprox. 25.000 de exemplare de animale, printre care elefanţi, rinoceri negri, specie pe cale de dispariţie ocrotită de guvern, leoparzi, bivoli, zebre, antilope Gnu, gazele şi cea mai densă populaţie de lei din lume. Dejun picnic. Cină şi cazare la Ngorongoro Sopa Lodge (sau similar).

Ziua 11 / 07.01.2019: Ngorongoro – Arusha – Doha

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Arusha pentru zborul spre Doha cu compania Qatar Airways QR 1354 (17:10 / 23:40).

Ziua 12 / 08.01.2019: Doha – București

Plecare spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:55 / 11:15).

TARIF: 2190 EURO + 2380 USD / loc în cameră dublă

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se va recalcula)

TARIFUL INCLUDE:

transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Zanzibar şi Arusha – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways

– transport intern cu avionul pe ruta: Zanzibar – Arusha

– transport intern pe toată durata circuitului cu autocar / minibus, vehicul adaptat la nr. de turişti

– transport cu vehicule tip jeep în safari

– 4 nopţi cazare în hotel de 5* în regim de All Inclusive în Zanzibar

– 5 nopţi cazare în lodge-uri cu mesele menţionate în program

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxe de intrare în toate parcurile menţionate în program

– safari în Parcul Național Tarangire

– safari în Parcul Naţional Lacul Manyara

– safari în Parcul Naţional Serengeti

– safari în Ngorongoro

– ghizi locali

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurarea medicală și storno

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi continentale: aprox. 90 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– cina festivă de Revelion (supliment obligatoriu): 100 euro/pers.

– bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi – nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • excursie la Stone Town: aprox. 60 euro/pers.
  • excursie Spicy Tour: aprox. 30 euro/pers

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

This entry was posted in Decembrie, Revelion. Bookmark the permalink.