REVELION PORTUGALIA

REVELION PORTUGALIA

Lisabona – Fatima – Coimbra – Porto – Santiago de Compostela – Arrabida – Palmela – Sesimbra – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Obidos – Nazare – Batalha

Perioada: 29.12.2018 – 05.01.2019

Ziua 1 / 29.12.2018: Bucureşti – Lisabona – Fatima – Coimbra – Porto

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tap Portugal). Plecare spre Lisabona cu zborul companiei Tap Portugal, TP 1325 (05:50 /08:25). După sosirea în Lisabona vom pleca spre spre Fatima, renumit centru religios şi de pelerinaj, ridicat pe locul unde au avut loc mai multe apariţii ale Fecioarei Maria în anul 1917. Basilica Maicii Domnului din Fatima este un lăcaş de cult naţional însemnat atât pentru portughezi, cât şi pentru întreaga lume catolică. Aceasta a fost ridicată pe locul în care trei mici păstori, fraţii Jacinta de 7 ani şi Francisco Marto de 11 ani, însoţiţi de fetiţa Lucia dos Santos de 10 ani, au avut viziuni în care au recunoscut-o pe Maica Domnului, caracterizată de aceştia drept “o doamnă mai strălucitoare decât soarele”. Vom vizita Sanctuarul Fecioarei de la Fatima, centru mondial de pelerinaj al bisericii catolice, vom intra în biserica unde se află mormintele micilor păstori, Lucia, Francisco şi Jacinta, în Capela Apariţiilor şi în Catedrala modernă Igreja da Santissima Trindade, construită recent într-un stil futurist. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Coimbra, al treilea oraş ca mărime al Portugaliei, cea mai importantă aşezare din regiunea centrală a ţării, prima capitală portugheză, care ocupă un loc special în inimile tuturor portughezilor, deoarece aici a fost fondată în anul 1290, de către regele Dinis, prima Universitate din Portugalia, una dintre cele mai vechi din lume. Vechea Catedrală, Se Velha de Coimbra Aeminium, simbolul oraşului, este una dintre cele mai frumoase clădiri din Portugalia. Itinerarul zilei va continua spre Porto capitala Portugaliei de Nord, marcată de o bogată şi tumultoasă istorie, situată în delta râului Duoro. Cazare în Porto la Hotel Mercure Porto Gaia 4* (sau similar).

Ziua 2 / 30.12.2018: Porto – Santiago de Compostela – Porto

Mic dejun. Timp liber pentru a descoperi oraşul cu arterele sale comerciale, cu restaurantele în care se servesc preparate tradiţionale precum tripas, francesinha sau cramele aflate în zona Vila Nova de Gaia, în care se poate degusta vestitul vin de Porto sau excursie opţională cu ghid local şi însoţitorul român de grup la Santiago de Compostela, reședința comunității autonome Galicia din nord-vestul Spaniei. Veţi traversa frontiera în Spania, pentru a ajunge în oraşul pelerinilor, al treilea mare oraş sfânt şi centru spiritual al creştinismului, după Ierusalim şi Vatican, distrus de armatele musulmane la sfârşitul sec. al X-lea, care a fost complet reconstruit în secolul următor. Cu ale sale clădiri în stil roman, gotic şi baroc, oraşul vechi este una dintre cele mai frumoase zone urbane din lume, cu străduţe pietruite care se deschid în pieţe largi, cu importante edificii care înconjoară impresionanta Catedrală, unde se găseşte şi celebrul Portico de la Gloria. Partea veche a oraşului Santiago de Compostela a fost integrată în Patrimoniul Mondial al siturilor protejate de UNESCO încă din anul 1985. Aşezarea a devenit un nucleu al pelerinajului creştin după descoperirea unui mormânt despre care s-a presupus că aparţine Sf. Apostol Iacob, fratele Sf. Apostol Ioan (Santiago el Mayor, în spaniolă). Tradiţia populară privind numele de “Compostela” afirmă provenienţa acestuia din cuvintele latine “campus stellae”, însemnând “câmpuri de stele”, ducând mai departe la traducerea întregului nume “Santiago de Compostela” prin “Sf. Iacob din câmpul cu stele”. Se spune că moaştele Sf. Apostol Iacob au fost aduse în Spania din Orientul Mijlociu şi ar fi fost îngropate în locul în care un pastor ar fi zărit o stea, iar mai apoi a ridicat o biserică deasupra lor. Mai târziu mica bisericuţă a ajuns să fie înlocuită cu actuala Catedrală din Santiago de Compostella. Întoarcere la Porto pentru cazare la Hotel Mercure Porto Gaia 4* (sau similar).

Ziua 3 / 31.12.2018: Porto – Lisabona

Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului Porto, care va include Ribeira, impunătoarea Catedrală Veche, Biserica Sao Francisco, Podul D. Luis, emblema oraşului, construit de discipolul faimosului arhitect Eiffel, clădirea Bursei, zona centrală cu Gara, Primăria şi sediul Băncii Naţionale. Vom vizita apoi o cramă de vinuri din zona Vila Nova de Gaia, unde vom participa la o degustare de vinuri. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Lisabona unde ne vom caza la Hotel Florida 4* (sau similar). Seara veţi putea participa opţional la o croazieră specială de revelion pe râul Tejo, cu muzică live, prilej cu care veţi admira un extraordinar foc de artificii. La Mulţi Ani 2019!

Ziua 4 / 01.01.2019: Lisabona

Mic dejun. În prima zi a anului vom avea timp pentru odihnă după petrecerea din noaptea de Revelion după care vom face un tur panoramic al oraşului Lisabona, care va include cartierul istoric Belem, puternic legat de descoperirile maritime potugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV – XVI. Vom face o oprire pentru fotografii la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi la Monumentul Descoperirilor Maritime, Padrao dos Descobrimentos, cândva punctul de plecare al câtorva expediţii maritime, monument modern construit în cinstea comemorării a 500 de ani de la moartea Prinţului Henric Navigatorul. Vom vizita Biserica Dos Jeronimos, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, construită în stil manuelin în anul 1502, unde se află mormintele lui Vasco da Gama şi Luis de Camoes, marele poet portughez. Ne vom îndrepta apoi către unul dintre cele mai vechi cartiere ale oraşului, Alfama, vestit pentru pitoreştile străduţe înguste, cu magazine ale diverşilor meşteşugari, după care vom face o incursiune în centrul oraşului, în Baixa, pentru a admira Bulevardul Avenida da Liberdade, Piaţa Marques de Pombal, Piaţa Restauradores, Piaţa Rossio şi Podul Vasco da Gama. Cazare la Hotel Florida 4* (sau similar).

Ziua 5 / 02.01.2019: Lisabona – Arrabida – Palmela – Sesimbra – Lisabona

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau excursie opţională la Arrabida, Palmela şi Sesimbra. În aceasta excursie vă invităm să experimentaţi aromele şi frumuseţea naturală a Portugaliei. Veţi pleca spre regiunea Extremadura, veţi face o scurtă oprire în Palmela, un sat încântător care se află în centrul unuia dintre cele mai bogate regiuni viticole ale Portugaliei, care este renumit şi prin castelul maur, situat spectaculos pe o stâncă, între estuarele râurilor Tajo şi Sado. Itinerarul zilei va continua prin munţii Parcului Naţional Arrabida, de unde veţi putea admira cele mai frumoase şi spectaculoase peisaje din Portugalia. Vă veţi îndrepta apoi spre fermecătorul sat pescăresc Sesimbra unde veţi vizita biserica frumos restaurată. Pauză pentru dejun, prilej de a încerca preparatele tradiţionale din peşte. Întoarcere în Lisabona pentru cazare la Hotel Florida 4* (sau similar). Seara, opțional cină într-un restaurant cu specific portughez cu spectacol de Fado (băuturile nu sunt incluse).

Ziua 6 / 03.01.2019: Lisabona – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Lisabona

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau excursie opţională de 1 zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais şi Estoril. Plecare din Lisabona spre vest, către minunatul orăşel Sintra numit odinioară “Gloriosul Eden” de către faimosul Lord Byron, inclus astăzi de UNESCO în Patrimoniul Mondial, un orăşel de poveste, înconjurat de castele şi palate, care îi conferă un farmec aparte. Aici se află reşedinţa de vară a regilor Portugaliei şi numeroase monumente de importanţă istorică, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Veţi vizita Palatul Naţional de la Sintra, reşedinţă regală încă din sec. XIII – XIV, pentru a admira frumoasele decoraţii cu influenţe maure şi gotice. Traseul va continua spre Valea Corales, faimoasă pentru viile cultivate în sol nisipos şi apoi spre Cabo da Roca, punctul cel mai vestic al Europei continentale, unde imaginea oceanului de la înălţimea stâncii este absolut uluitoare. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “în acest loc se termină pământul şi începe marea”. Vom pleca apoi de-a lungul coastei până la plaja Guincho, faimoasă pentru dunele sale de nisip spre Boca do Inferno şi Cascais, un sat pescăresc cu o magnifică panoramă a golfului cu acelaşi nume, unde în perioada interbelică a locuit Mircea Eliade. La întoarcerea spre Lisabona veţi trece prin staţiunea Estoril, loc de petrecere a vacanţelor pentru turiştii veniţi din toată lumea, aici aflându-se şi cel mai mare cazino din Europa. Numit şi Riviera Portugheză, Estoril încântă turiştii cu multitudinea grădinilor grandioase, varietatea terenurilor de golf, combinaţia unică de deal şi litoral, cu o climă excelentă, un peisaj unic şi vestigii culturale valoroase. Întoarcere la Lisabona pentru cazare la Hotel Florida 4* (sau similar).

Ziua 7 / 04.01.2019: Lisabona – Obidos – Nazare – Batalha – Lisabona

Mic dejun. Plecare spre Obidos, unul dintre cele mai pitoreşti orăşele din Portugalia, complet închis între zidurile unui castel medieval, cu străzi înguste şi căsuţe albe tradiţionale, cu balcoane din fier forjat, fiind fără îndoială una dintre cele mai clasice aşezări fortificate din Portugalia. Vom intra în Obidos prin poarta estică ridicată în sec. al XVIII-lea, ne vom plimba pe străduţele pietonale pavate cu piatră, printre casele cu ziduri albe şi vom vizita biserica gotică renascentistă Santa Maria, care adăposteşte picturi din sec. al XVII-lea. Ne vom îndrepta apoi spre Nazare, o frumoasă staţiune, fost sat de pescari, unde vom face o pauză pentru dejun. Traseul va continua către Batalha, unde vom vizita superba mănăstire dominicană Santa Maria de Victoria, cu frumoasele sale vitralii, care datează din sec. al XV-lea, construită în onoarea victoriei de la Aljubarrota din anul 1386. Asemănătoare cu catedrala Notre Dame din Paris, mănăstirea este una dintre cele mai bine păstrate şi bine realizate structuri ale stilului gotic târziu din Portugalia, care păstrează însă şi multe elemente manueliene. Mănăstirea, mândrie naţională a Portugaliei, a fost adăugată pe lista Monumentelor Mondiale din Patrimoniul UNESCO în anul 1983. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre aeroportul din Lisabona, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul companiei Tap Portugal, TP 1324 (23:05 / 05:05).

Ziua 8 / 05.01.2019: Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 05:05.

TARIF: 690 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 230 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 19 – 15 turişti, tariful se majorează cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

– transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Lisabona – Bucureşti cu zborurile companiei Tap Portugal

– 4 nopţi cazare cu mic dejun inclus în Lisabona în hotel de 4*

– 2 nopţi cazare cu mic dejun inclus în Porto în hotel de 4*

– transport intern pe toată durata programului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– tururile şi transferurile menţionate în program

– tur panoramic al oraşului Lisabona şi intrare la Biserica Don Jeronimos

– vizitarea oraşului Coimbra

– tur panoramic al oraşului Porto cu ghid local şi degustare de vinuri

– vizită la Obidos, Batalha, Nazare, Alcobaca

– vizită la Fatima

– conducător de grup român

– asigurarea agenţiei în caz de insolvabilitate / faliment

– BONUS: asigurare storno și medicală inclusă

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 195 euro/ pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

taxa de oraș: aprox. 2 euro/pers./zi, care se achită individual de fiecare turist la recepțiile hotelurilor

– bacşişuri: 20 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– intrările la obiectivele turistice

– croaziera de Revelion (opţional): aprox. 210 euro/ pers.

– excursiile opţionale se rezervă şi se achită din ţară, tarifele acestora fiind calculate pentru un minim de 20 participanţi. În cazul în care numărul participanţilor este mai mic, tariful se va recalcula. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali

  • excursie de 1 zi la Santiago de Compostela cu ghid local: aprox. 65 euro/pers.

  • excursie de 1 zi la Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril cu ghid local: aprox. 60 euro/pers.

  • excursie la Arrabida, Palmela şi Sesimbra cu ghid local: aprox. 45 euro/pers.

  • seara portugheză cu spectacol de Fado, cu cină inclusă, la un restaurant local: aprox. 50 euro/pers.

ACTE NECESARE:

– paşaport sau carte de identitate valabile minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

This entry was posted in Decembrie, Revelion. Bookmark the permalink.