REVELION LA CAPATUL LUMII, ARGENTINA – BRAZILIA

REVELION LA CAPATUL LUMII

Buenos Aires – El Calafate – Gheţarul Perito Moreno – Ushuaia –

Parcul Naţional Tierra del Fuego – Parcul Naţional Iguassu – Pampa

Perioada: 27.12.2018 – 06.01.2019

Ziua 1 / 27.12.2018: București – Istanbul – Buenos Aires

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 03:00 (în faţa ghiseului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1042 (04:55 / 07:10) de unde se va pleca spre Buenos Aires cu zborul TK 15 (10:35 / 22:30). Sosire la Buenos Aires, capitala și cel mai mare oraș din Argentina, care este în același timp a doua cea mai mare zonă metropolitană din America de Sud, după Sao Paulo, localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului Sud-American. Transfer pentru cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar).

Ziua 2 / 28.12.2018: Buenos Aires

Mic dejun. Tur panoramic al capitalei Argentinei, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie întins pe o suprafaţă de 3 km2, care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente. Ne vom îndrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este “Parisul Americii Latine”, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 şi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană în adiacenţa căreia se află şi casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Clădirea Guvernului “Casa Rosada”, Sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m2, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartierul italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar).

Ziua 3 / 29.12.2018: Buenos Aires – El Calafate (Gheţarul Perito Moreno)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aerolineas Argentinas spre El Calafate, AR 1874 (07:55 / 11:10), un orăşel încântător care vă va cuceri cu pitorescul său şi care este punctul de plecare spre grandiosul Parc Naţional “Los Glaciares”, aflat pe ţărmul imensului lac Argentino, în sud-vestul provinciei Santa Cruz. Numele său provine de la un mic arbust cu flori galbene şi fructe mici albăstrui, foarte des întâlnit în Patagonia: calafate (Berberis buxifolia). Vom pleca din El Calafate spre cel mai faimos gheţar al planetei: Gheţarul Perito Moreno, care se află în Parcul Naţional Los Glaciares. Presiunea enormă a tonelor de zăpadă comprimă gheaţa deja existentă, conferindu-i o distinctă tentă albăstruie. Gheţarul Perito Moreno este unul dintre cei 48 de gheţari care fac parte din Sistemul Glaciar al Sudului Patagonian. O dată la câţiva ani, gheţarul blochează ca un dop Lacul Argentino, izolând complet braţul Branzo Rico al lacului. Nivelul apei pe Branzo Rico poate creşte cu până la 30 de metri, până când presiunea face gheţarul să cedeze, lăsând să curgă apa amestecată cu gheaţă, pământ şi resturi de piatră. Ultima oară acest fenomen s-a petrecut în anul 2004. Sosire în punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formaţiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereţi de gheaţă înalţi de 90 m şi o lăţime frontală de 4 km, Perito Moreno fiind astăzi printre puţinii gheţari din lume în continuă creştere. Vom avea posibilitatea de a-i admira măreţia copleşitoare de pe ţărm, iar pentru cei care doresc, există opţional, posibilitatea de a naviga până în apropierea gheţarului. Întoarcere în El Calafate pentru cazare la Hotel Mirador del Lago 4* (sau similar).

Ziua 4 / 30.12.2018: El Calafate – Ushuaia (Parcul Naţional Tierra del Fuego)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Argentina Aerolineas, AR 1879 (11:00 / 12:20) spre Ushuaia, supranumită “țara de la capătul lumii”. Înconjurat de munţi abrupţi, cu vârfurile acoperite de zăpadă care străjuiesc Canalul Beagle de la înălţimea celor 1500 de metri, mărginit de o vastă întindere de natură neexplorată, este greu de imaginat un peisaj mai spectaculos pentru oraşul cel mai sudic al planetei. Vom vizita Parcul Naţional al Ţinutului de Foc (Tierra del Fuego), unicul parc naţional din Argentina aflat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, din care doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte. Restul Parcului Naţional Tierra del Fuego este închis publicului pentru scopuri ştiinţifice. Vieţuitoarele sălbatice din Parcul Naţional Tierra del Fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat. Parcul adăposteşte aproximativ 90 specii de păsări, printre care Albatrosul cu sprâncene negre, Condori, Vânătorii de stridii, Gâsca de munte, Rața de iezer, Rayadito şi ciocănitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar construcţiile lor “de baraje”, pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Vom face apoi o călătorie palpitantă cu trenul “de la capătul lumii”, tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. Transfer pentru cazare la Hotel Cilene del Faro 4* (sau similar).

Ziua 5 / 31.12.2018: Ushuaia

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plimbări, cumpărături sau, dacă condiţiile meteo permit, vom putea face opţional, o croazieră pe Canalul Beagle, o strâmtoare care separă cea mai mare insulă a Arhipelagului Ţara de Foc, situat în sudul extrem al Americii de Sud, de celelalte insuliţe ale arhipelagului. Canalul cu o lungime de 240 km, în care cea mai îngustă porţiune ajunge la 5 km, a fost numit după vasul HMS Beagle cu care Charles Darwin a trecut prin canal în timpul expediţiei Căpitanului Fitzroy. Peisajul care ni se va înfăţişa va include Muzeul Maritim, fosta închisoare şi Muzeul “Capătul Lumii”, Munţii Olivia şi Cinco Hermanos, fermele Fique şi Tunnel şi Râul Encajonado. Vom naviga în jurul Insulei de los Lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. Croaziera va continua spre farul denumit “Ends of the World’s Light House” şi spre Insula Păsărilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de păsări marine. Întoarcere pentru cazare la Hotel Cilene del Faro 4* (sau similar). Opțional, cină festivă de Revelion la un restaurant local. La Mulți Ani 2019!

Ziua 6 / 01.01.2019: Ushuaia – Buenos Aires – Iguassu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Argentina Aerolineas, AR 1879 (13:15 / 16:35) spre Buenos Aires, de unde se va pleca spre Iguassu cu zborul AR 1722 (18:45 / 20:35), oraş situat la graniţa cu Argentina şi Paraguay, renumit datorită cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguassu şi-au primit numele din limba băştinaşilor Guarani, denumire care se poate traduce prin “apă mare”. Mare este însă un cuvânt mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care te fac să te simţi insignifiant în comparaţie cu forţa pe care o degajă. Iguassu reprezintă în fapt o serie de 275 de cascade care se întind pe o distanţă de aprox. 3 km şi care, într-o perioadă normală din an, au debitul de 1.800 m3 de apă pe secundă. Volumul de apă al cascadei depăşeşte în medie 10 milioane de litri pe secundă, iar în anumite perioade din sezonul ploios, Iguassu este cea mai mare cascadă din lume din punct de vedere al debitului de apă, fiind întrecută doar la media anuală, de cascada Niagara. Deoarece este într-adevăr o minune a naturii, în anul 1986 UNESCO a adăugat întreaga zonă a cascadelor pe lista Patrimoniului Natural Mondial. Transfer pentru cazare la Hotel Vivaz Cataratas 4* (sau similar).

Ziua 7 / 02.01.2019: Iguassu

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita partea braziliană a cataractelor, intrând în Parcul Naţional, înscris şi el în Patrimoniul Natural Mondial UNESCO, străbătând un drum spectaculos de aprox. 1 km, prin pădurea tropicală, pe cărări şi poduri printre cascade, până vom ajunge în punctul cel mai apropiat de marea cădere de apă. Pentru a evita efortul şi întoarcerea pe acelaşi drum, vom reveni la drumul principal folosind un lift special amenajat pentru acest lucru. În continuarea zilei vom vizita partea argentiniană a cataractelor, care combină întreaga esenţă a Parcului Naţional Iguassu, atât prin spectacolul de neegalat al cascadelor San Martin şi Gargata do Diablo, în traducere Gâtlejul Diavolului, cea mai înaltă parte a cascadei, cât şi prin aventura în sine a traseului. Accesul dinspre partea argentiniană este facilitat de trenul ecologic al pădurii tropicale, care ne va duce la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguassu, La Gargata do Diablo este cea mai impresionantă şi demarcă graniţa dintre Argentina şi Brazilia. Întoarcere pentru cazare la Hotel Vivaz Cataratas 4* (sau similar).

Ziua 8 / 03.01.2019: Iguassu – Buenos Aires

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Argentina Aerolineas AR 1731 (13:50 / 15:45) spre

Buenos Aires. Transfer pentru cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar). Opțional, cină cu spectacol de Tango Argentinian la Carlos Gardel (sau similar).

Ziua 9 / 04.01.2019: Buenos Aires – Pampa – Buenos Aires – Istanbul

Mic dejun. Camerele vor fi disponibile până la ora 11:00 (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Excursie opțională în Pampa la o “hacienda”, o fermă tipic argentiniană, unde veți descoperi muzica și dansurile tradiționale, participând la un adevărat festival Gaucho. La petrecerea de bun venit veți fi serviți cu “empanadas” și vin argentinian, iar mai târziu cu un barbeque delicios, preparat în stil argentinian. Veți fi martorii unui spectacol folcloric cu muzică și dansuri, după care veți avea prilejul de a admira aptitudinile de călăreți ale “gauchos”. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 16 (23:55 / 22:15).

Ziua 10 / 05.01.2019: Istanbul

Sosire la Istanbul la ora 22:15.

Ziua 11 / 06.01.2019: Istanbul – București

Plecare spre București cu zborul TK 1041 (02:20 / 02:30).

TARIF: 1780 EURO + 1490 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 530 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 10 turiști)

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: București – Istanbul – Buenos Aires și Buens Aires – Istanbul – București

– transport continental cu avionul pe rutele: Buenos Aires – El Calafate, El Calafate – Ushuaia, Ushuaia – Buenos Aires – Iguassu, Iguassu – Buenos Aires

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiționat, adaptat la nr. de turiști

8 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*

– transferurile, tururile, croazierele și excursiile menționate în program

– vizitarea Parcului Naţional Los Glaciares – pentru a vedea Gheţarul Perito Moreno

– vizitarea Parcului Naţional Tierra del Fuego

vizitarea Parcului Naţional al cascadelor Iguassu

– ghizi locali

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenției de turism

BONUS: asigurare medicală și storno

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. și continentale: 240 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • Navigare spre baza gheţarului Perito Moreno: aprox. 45 usd/pers.

  • Cină festivă de Revelion la un restaurant local în Ushuaia
  • Navigare pe Canalul Beagle: aprox. 95 usd/pers.
  • Cină cu spectacol de Tango Argentinian cu transfer și însotitor de grup: aprox. 130 usd/pers.
  • Excursie de o zi la Pampa cu dejun inclus: aprox. 185 usd/pers.

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   

This entry was posted in Decembrie, Revelion. Bookmark the permalink.