REVELION IORDANIA

REVELION IORDANIA

Amman – Marea Moartă – Jerash – Ajloun – Madaba – Muntele Nebo –

Kerak – Little Petra – Petra – Wadi Rum – Aqaba

Perioada: 26.12.2018 – 03.01.2019

Ziua 1 / 26.12.2018: București – Istanbul

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 19:35 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1046 (21:35 / 00:05).

Ziua 2 / 27.12.2018: Istanbul – Amman – Marea Moartă – Jerash – Ajloun – Amman

Plecare spre Amman cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 814 (01:40 / 03:35). Sosire la Amman la ora 03:35 şi după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi pentru odihnă la Hotel Century Park 4* (sau similar). Mic dejun. Plecare spre Jerash (Pompeii Estului), unde vom intra prin monumentala poartă de sud pentru o plimbare prin străvechiul oraș roman, cu străzi, arce și coloane deosebit de bine conservate, precum Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane în stil doric şi ionic. Itinerariul zilei va continua către castelul din Ajloun, un alt punct culminant al nordului Iordaniei, construit în sec. al XII-lea, pe locul unei mănăstiri creștine și mărit de mameluci în sec. al XIII-lea. Numit de localnici Qalat er-Rabad, castelul Ajloun, a fost baza forțelor arabe ale lui Saladin, când a învins cruciații în sec. al XII-lea. Întoarcere la Amman pentru cină şi cazare la Hotel Century Park 4* (sau similar).

Ziua 3 / 28.12.2018: Amman – Madaba – Muntele Nebo – Kerak – Amman

Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Madaba, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe care adăposteşte celebrul mozaic din sec. al VI-lea înfăţişând harta Ţării Sfinte, reprezentare ce conține aproximativ două milioane de bucăți de mozaic. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Nebo (800 m), unde vom urca până la locul de unde Moise a văzut “Pământul Făgăduinţei” înainte de a muri, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, de unde vom avea o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului, Mării Moarte, Ierihonului şi Ierusalimului. Biserica de pe Muntele Nebo a fost construită la sfârşitul sec. al IV-lea pentru a marca locul unde Moise a fost îngropat, fiind un loc de pelerinaj pentru toţi creştinii, după cum a fost desemnat de însuşi Papa Paul Ioan al II-lea. Ne vom continua drumul spre Kerak, capitala Regatului biblic al Moabului pentru a vizita castelul cruciaților, care este reședința Guvernoratului Kerak, un oraș predominant creștin dominat de cele mai mari și mai bine conservate castele din regiunea Crusader. Castelul a fost construit ca bază și sistem de apărare pentru cruciații care l-au stăpânit peste 40 de ani. Întoarcere la Amman pentru cină şi cazare la Hotel Century Park 4* (sau similar).

Ziua 4 / 29.12.2018: Amman – Little Petra – Petra

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom deplasa spre “Mica Petra” (Siq el-Barid), sit arheologic situat în apropiere de Petra, unde se află vestigii de acum 8000 de ani ale unor așezări nabateene. După această primă vizită ne vom îndrepta spre Petra, unde vom porni în explorarea celei de-a 8-a minune a lumii antice, care este fără îndoială cea mai valoroasă comoară a Iordaniei și cea mai importantă atracție turistică a țării, fiind înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. “Orașul roz”, cum mai este numită această minune a lumii antice construit de legendarul popor nabateean acum mai bine de două mii de ani și uitat până la redescoperirea sa de către elveţianul Juhann Ludwig Burkhardt în anul 1812, ne va impresiona prin diversitatea celor 800 de monumente încă în picioare: băi romane, temple cu faţade impozante, morminte şi un amfiteatru. Vom intra în oraşul vechi printr-un defileu îngust cunoscut sub denumirea Bab as Siq, care şerpuieşte pe o lungime de aproximativ 1 km printre blocuri de piatră care ajung și la peste o sută de metri înălțime, blocuri care combină nuanţe naturale, într-o paletă de culori absolut uimitoare sub razele soarelui. La capătul siq-ului vom ajunge la emblema oraşului trandafiriu, celebra “Al-Khazneh” – Trezoreria, o fațadă masivă sculptată în piatră roz care îmbină elementele orientale cu cele de sorginte romană, unde veţi recunoaşte “decorul” folosit în producţia cinematografică Indiana Jones. Pe lângă Tezaur vom descoperi şi alte construcţii monumentale precum Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, mormintele regale, case nabateene, platoul de sacrificiu “High Place of Sacrifice”, Amfiteatrul Roman, Aleea Coloanelor etc. Opţional, urcare cu măgăruşii până la “Mănăstire”, de unde veți putea admira panorama asupra împrejurimilor. Cină şi cazare în Petra la Hotel Sella 4* (sau similar).

Ziua 5 / 30.12.2018: Petra – Wadi Rum

Mic dejun. Plecare spre Deşertul Wadi Rum unde vom porni într-un jeep safari cu o durată de aprox. 2 ore, prilej de a explora deşertul, până la locurile locuite de beduini. Va fi o călătorie parcă spre o altă lume, un loc liniștit în care veți fi înconjurați de “vastitate, ecou și Dumnezeu”, după cum a descris acest ținut Lawrence al Arabiei. Wadi Rum cunoscut și ca Valea Lunii este o vale prin nisipul și granitul din sudul Iordaniei, situată la o distanță de aprox. 60 km față de Aqaba, fiind cel mai mare wadi din Iordania. Cină și cazare în deşert, în tabara Mazayen Rum 4* (sau similar), care oferă toate facilitaţile şi confortul unui hotel.

Ziua 6 / 31.12.2018: Wadi Rum – Aqaba

Mic dejun. Dimineaţa ne vom deplasa spre Aqaba, cunoscută pentru staţiunile de plajă şi pentru hotelurile de lux, unde vom avea timp liber pentru relaxare. Aqaba este situată la Marea Roşie între Peninsula Sinai la vest şi de Arabia Saudită la est. Ne vom putea bucura de experienţa unor activităţi incitante, cum ar fi snorkeling, scufundări, navigaţie şi surfing. Oraşul în sine este exotic și vă invită să vă relaxaţi pe plajele sale, să practicați diverse sporturi nautice şi să explorați recifele de corali din Marea Roşie. Oraşul Aqaba este nu numai o destinație de vacanță, ci şi o zonă economică, în multe din mall-uri, mărfurile fiind scutite de taxe vamale. Aqaba este o fuziune dintre natură, istorie şi viaţa palpitantă a oraşului înconjurat de munţi pitoreşti şi de mare. În acest peisaj exotic, într-o atmosferă de neuitat, ne vom putea ura La Mulţi Ani 2019! Cină festivă de Revelion (supliment obligatoriu) şi cazare în Aqaba la Hotel Movenpick Aqaba 5* (sau similar).

Ziua 7 / 01.01.2019: Aqaba

Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării şi plajei în această frumoasă staţiune de pe ţărmul Mării Roşii. Cină şi cazare la Hotel Movenpick Aqaba 5* (sau similar).

Ziua 8 / 02.01.2019: Aqaba – Marea Moartă

Mic dejun. Plecare spre malul estic al Mării Moarte, cea mai sărată din lume (de aproape 10 ori mai sărată decât oceanul planetar, situată la 430 m sub nivelul acestuia). Veţi avea posibilitatea să vă bucuraţi de o experienţă unică, făcând baie în această mare, unde apa este atât de sărată, încât oricine poate să plutească la suprafaţa apei. Apa foarte sărată şi nămolul au deosebite beneficii terapeutice. Cină și cazare la Hotel Ramada 4* (sau similar).

Ziua 9 / 03.01.2019: Amman – Istanbul – București

Transfer la aeroport pentru plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 815 (03:10 / 06:40), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (08:15 / 08:35).

TARIF: 980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 290 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. mai puțini turişti tariful se va recalcula)

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Istanbul – Amman şi Amman – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 8 nopţi cazare în hoteluri de 5* și 4*

mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri şi 7 cine

– taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

– vizită la Petra și Little Petra

– jeep safari în Deșertul Wadi Rum

– ghizi locali

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurarea medical și storno

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi locale: aprox. 290 euro/persoana, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică

– Cină Festivă de Revelion (obligatorie): 150 euro (fără bauturi)

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– bacşişuri: 6 euro/pers./zi, pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZELOR:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor

– nu se acceptă paşaport temporar

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

This entry was posted in Decembrie, Revelion. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *