REVELION ÎN INSULA MADEIRA

REVELION ÎN INSULA MADEIRA

Funchal – Eira Do Serrado – Monte Ribeira Brava –

Porto Moniz Camacha – Santana

Perioada: 30.12.2018 – 06.01.2019

Ziua 1 / 30.12.2018: Bucureşti – Lisabona – Insula Madeira

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de check-in al companiei Tap Portugal). Plecare spre Lisabona cu zborul companiei Tap Portugal TP 1325 (05:50 / 08:25) de unde se va pleaca spre Insula Madeira cu zborul TP 1689 (11:40 / 13:25). După sosirea în Funchal, capitala Insulei Madeira, vom fi transferaţi pentru cazare la Hotel Jardins D’Ayuda Suites 4* (sau similar).

Ziua 2 / 31.12.2018: Funchal

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru un tur de o jumătate de zi al capitalei Madeirei, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor. Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde vom admira speciile endemice de flori din Madeira şi alte plante exotice. A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionanta piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă. Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene. În încheierea turului vom vizita o cramă şi vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira. După-amiază timp liber pentru activități individuale. Seara veți participa la o cină specială de Revelion cu muzică live şi dans în restaurantul hotelului (supliment obligatoriu), iar la miezul nopții veți putea admira de pe terasa hotelului extraordinarul foc de artificii datorită căruia Madeira a fost inclusă în Cartea Recordurilor în anul 2006 pentru cel mai mare spectacol de acest gen din lume!

Ziua 3 / 01.01.2019: Funchal

Mic dejun. În prima zi a anului vom avea timp pentru odihnă după petrecerea din noaptea de Revelion. Cazare la Hotel Jardins D’Ayuda Suites 4* (sau similar).

Ziua 4 / 02.01.2019: Funchal – Eira Do Serrado & Monte Funchal

Mic dejun. Opţional, excursie de o jumătate de zi cu ghid local la Eira Do Serrado & Monte. Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere veţi putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o “sanie”, o combinaţie ciudată între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă în tarif). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează astăzi. După-amiază timp liber pentru activităţi individuale. Cazare la Hotel Jardins D’Ayuda Suites 4* (sau similar).

Ziua 5 / 03.01.2019: Funchal – Ribeira Brava – Porto MonizFunchal

Mic dejun. Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus. Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă de vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Veţi urca până la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi merge de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava – cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Oprire pentru dejun în satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade. Veţi pleca apoi spre “Laurisilva” – cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin valea Serra de Aqua. Cazare la Hotel Hotel Jardins D’Ayuda Suites 4* (sau similar).

Ziua 6 / 04.01.2019: Funchal Camacha – Santana – Funchal

Mic dejun. Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local şi dejun inclus. Prima oprire va fi

în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico de Areiro (1810 m), al doilea vârf ca înălţime din Madeira, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişe de paie. Dejun. La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns aici în anul 1419. Cazare la Hotel Jardins D’Ayuda Suites 4* (sau similar).

Ziua 7 / 05.01.2019: Funchal

Mic dejun. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00. Timp liber pentru activități individuale și ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lisabona cu compania Tap Portugal TP 1686 (18:00 / 19:40), de unde se va pleaca spre Bucureşti cu zborul TP 1324 (23:05 / 05:05).

Ziua 8 / 06.01.2019: Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 05:05.

TARIF: 870 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 295 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 1915 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

– transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Lisabona – Insula Madeira şi retur, cu compania Tap Portugal

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

6 nopţi cazare cu mic dejun în hotel de 4*

– ½ zi tur de oraş Funchal cu ghid local

– intrare şi degustare de vin la crama din Funchal

– transferurile, tururile, excursiile menţionate în program

– vizitele şi intrările la obiectivele menţionate în program

BONUS: intrare la Grădina Botanică

– ghizi locali

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare medical și storno

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 260 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxele de oraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor

– intrările la obiectivele turistice menționate în program

– Cina Festivă de Revelion în restaurantul hotelului (supliment obligatoriu): 170 euro/pers.

bacşişuri: 30 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– excursiile opţionale, care se rezervă din ţară, tarifele acestora fiind valabile pentru un grup de 20 persoane. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali:

  • excursie de o jumatate de zi cu ghid local la Eira Do Serrado & Monte: aprox: 30 euro/pers.

  • excursie 1 zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus: aprox. 55 euro/pers.

  • excursie 1 zi la Camacha & Santana cu ghid local şi dejun inclus: aprox. 55 euro/pers.

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

This entry was posted in Decembrie, Revelion. Bookmark the permalink.