REVELION DE 5* ÎN AZORE

REVELION DE 5* ÎN AZORE

Insula Sao Miguel: Ponta Delgada – Lagoa do Fogo – Vila Franca – Furnas – Sete Cidades – Nordeste

Perioada: 29.12.2018 – 06.01.2019

Ziua 1 / 29.12.2018: Bucureşti – Lisabona – Ponta Delgada / Insula Sao Miguel

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tap Portugal). Plecare spre Lisabona cu zborul companiei Tap Portugal TP 1325 (05:50 / 08:25) de unde se va pleaca spre Insula Sao Miguel cu zborul companiei Tap Portugal TP 1867 (11:05 / 12:30). După sosirea în Ponta Delgada, capitala insulei Sao Miguel, vom fi transferaţi pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 2 / 30.12.2018: Ponta Delgada – Lagoa do Fogo – Ponta Delgada

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru un tur panoramic şi pietonal al oraşului Ponta Delgada, cel mai populat oraş din Insulele Azore. În timpul turului vom avea prilejul de a admira clădirea Primăriei, una dintre cele mai frumoase clădiri în stil baroc din Ponta Delgada, iniţial casa unei familii bogate de comercianţi din sec. al XVII-lea, Biserica Sao Sebastian, biserica principală a oraşului, ridicată în sec. al XV-lea, Fortăreaţa Sao Bras (intrare inclusă), care datează din perioada Renaşterii şi Praca Goncalo Velho Cabrail, centrul oraşului Ponta Delgada, unde se găsesc cele trei arcade ale zidului vechi al oraşului. Un alt punct de atracţie pe care îl vom vedea îl reprezintă frumoasele grădini botanice, cu o atenţie specială acordată grădinii Palatului Sant’Ana, construcţie din sec. al XIX-lea, care reprezintă reşedinţa Preşedintelui Guvernului Regional al Insulelor Azore. După-amiază, însoțiți de ghidul local, vom face o excursie de o jumătate de zi la Lagoa do Fogo, un lac imens albastru, de aprox. 2 km lungime şi 1 km lăţime, situat în centrul insulei, supranumit „Lacul focului”, înconjurat de munţi înalţi şi vegetaţie endemică luxuriantă. Ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord spre Ribeira Grande, situat la 18 km nord-est de Ponta Delgada, unde vom face o scurtă oprire pentru a vedea Biserica Espirito Santo. Aceasta datează din sec. al XVII-lea, fiind una dintre cele mai atractive structuri în stil baroc din întreg arhipelagul. Vom vizita apoi o fabrică în care se produce celebrul lichior din fructul pasiunii, considerat unul dintre simbolurile Insulelor Azore. Excursia va continua pe drumul de munte, spre Lagoa do Fogo, pe parcurs oprindu-ne pentru a admira panorama coastei nordice şi sudice a insulei. Traseul ne va conduce spre satul Lagoa, unde vom vizita o fabrică de ceramică. Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 3 / 31.12.2018: Ponta Delgada

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau pentru relaxare la piscina hotelului. Seara participare la Cina Festivă de Revelion cu muzică live şi dans în restaurantul hotelului (supliment obligatoriu), prilej cu care veţi admira un extraordinar foc de artificii. La Mulţi Ani 2019!

Ziua 4 / 01.01.2019: Ponta Delgada

Mic dejun. În prima zi a anului veți avea timp pentru odihnă după petrecerea din noaptea de Revelion sau puteți face vizite individuale în centrul orașului Ponta Delgada. Cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 5 / 02.01.2019: Ponta Delgada – Sete Cidades – Ponta Delgada

Mic dejun. Însoțiți de ghidul local vom face o excursie de o jumătate de zi la Sete Cidades, una dintre cele mai renumite zone din Insulele Azore. Ne vom opri în punctul de belvedere de la Vista do Rei de unde vom admira priveliştea asupra celui mai mare lac din Insulele Azore, situat într-un imens crater vulcanic şi care este de fapt format din două lacuri: Lacul Albastru şi Lacul Verde. În continuarea zilei vom vedea şi alte minunăţii ale zonei cum ar fi lacul ascuns Santiago şi punctul de belvedere Pico do Carvao, care ne va oferi o vedere panoramică asupra centrului şi coastelor nordice şi sudice ale insulei. Timp liber pentru dejun. Vom vizita apoi plantaţiile de ananas şi vom degusta aromatul lichior de ananas din această zonă. Întoarcere la Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 6 / 03.01.2019: Ponta Delgada – Vila Franca – Furnas – Ponta Delgada

Mic dejun. Excursie opţională de o zi la Furnas cu dejun inclus. Veţi pleca spre Furnas, o zonă bogată în izvoare minerale, cu ape fierbinţi şi reci, poziţionată în imediata apropiere a trei vulcani activi. În trecut localnicii evitau să păşească prin zona aceasta, deoarece din cauza aburilor care ieşeau din pământ şi a anumitor locuri în care suprafaţa pământului era foarte fierbinte, credeau că aici se află anumite energii negative sau că ar fi un portal spre infern. Între timp, Furnas s-a populat, devenind probabil cel mai important obiectiv turistic din Insulele Azore, după “vânătoarea” de balene. Pe traseu veţi face o scurtă oprire în Vila Franca, prima capitală a insulei, dar care a fost mutată după ce un cutremur a distrus oraşul în anul 1522. Turul va continua cu vizitarea fabricii de ceai a celei mai vechi companii de ceai din Europa, Gorreana, recunoscută pe plan internaţional pentru ceaiurile sale. Dejun „Cozido”, preparat în vase îngropate în pământul fierbinte al insulelor (băuturi incluse). În continuarea zilei veţi vizita Parcul Terra Nostra, amenajat încă din sec. al XVIII-lea, unde veţi avea şansa de a observa numeroase specii botanice din întreaga lume, copaci seculari, precum şi piscina naturală cu apă termală. Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 7 / 04.01.2019: Ponta Delgada – Nordeste – Ponta Delgada

Mic dejun. Excursie opționala de o zi în regiunea Nordeste cu dejun inclus. Veți pleca spre Nordeste, în nordul insulei, care reprezintă zona cea mai verde și în același timp cea mai colorată a insulei Sao Miguel, care în anul 2011 a primit premiul pentru cea mai înflorată regiune a Europei. Prima oprire va fi la Parcul Natural Ribeira dos Caldeiroes, realizat în urma unui proiect de evaluare peisagistică care a vizat utilizarea în scopuri turistice a morilor de apă. Turul va continua spre punctul de belvedere Vista vis Barcos, unde veți vedea punctul cel mai estic al insulei, Ponta do Arnel. Vă veți îndrepta apoi spre punctul de belvedere Ponta do Sossego de unde veți putea admira o zonă plină de flori care acoperă aprox. 13000 m², distribuită în terase situate la altitudini diferite. Următoarea oprire va fi la Ponta da Madruga, o altă locație cu o vedere unică asupra insulei. Itinerariul zilei va continua spre coasta de sud până în localitatea Povoação, primul loc populat de pe această insulă în anul 1432. După dejun întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 8 / 05.01.2019: Ponta Delgada – Lisabona

Mic dejun. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00. Timp liber pentru activități individuale. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lisabona cu compania Tap Portugal, zbor TP 1862 (18:05 / 21:15) de unde se va pleaca spre București cu zborul companiei Tap Portugal TP 1324 (23:05 / 05:05).

Ziua 9 / 06.01.2019: Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 05:05.

TARIF: 960 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 350 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 90 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

– transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Lisabona – Bucureşti, cu zborurile companiei Tap Portugal

– transport cu avionul pe rutele interne: Lisabona – Insula Sao Miguel – Lisabona, cu zborurile companiei TAP Portugal

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 7 nopţi cazare în Ponta Delgada în hotel de 5*

mesele menționate în program: 7 mic dejunuri

tur panoramic și pietonal de ½ zi în Ponta Delgada din Insula Sao Miguel, cu ghid local

– excursie la Lagoa do Fogo cu ghid local

– excursie de o jumătate de zi la Sete Cidades cu ghid local

– tururile şi transferurile menţionate în program

– intrările la obiectivele din program, unde nu este menţionat altfel

– conducător român de grup

– asigurarea agenţiei în caz de insolvabilitate / faliment

BONUS: asigurarea medicală şi storno

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale şi locale: aprox. 290 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– Cina Festivă de Revelion: 170 euro/pers. (supliment obligatoriu)

– taxa de oraş (unde se percepe) se achită la recepţia hotelului

– bacşişuri: 25 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, tarifele acestora fiind valabile pentru un grup de 15 persoane. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali:

  • 1 zi excursie Furnas – Insula Sao Miguel cu dejun “Cozido” şi băuturi incluse: aprox. 70 euro/pers.

  • 1 zi excursie Nordeste cu dejun și băuturi incluse: aprox. 70 euro/pers.

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

This entry was posted in Decembrie, Revelion. Bookmark the permalink.