REVELION A F R I C A D E S U D

REVELION A F R I C A D E S U D

Cape Town – Capul Bunei Speranţe – Zona viticolă Stellenbosch – Johannesburg – Parcul Naţional Kruger – Canionul Blyde River – Sun City – Pretoria

Perioada: 27.12.2018 – 07.01.2019

Ziua 1 / 27.12.2018: Bucureşti – Istanbul

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 20:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1046 (21:35 / 00:05).

Ziua 2 / 28.12.2018: Istanbul – Cape Town

Plecare spre Cape Town cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 44 (02:25 / 12:35). Sosire în oraşul mamă al Africii de Sud, oraş care ne va fascina prin infinita sa ospitalitate. Cape Town, capitala legislativă a Africii de Sud, a devenit în acelaşi timp destinaţia turistică cea mai populară a acestei ţări, câştigându-şi pe bună dreptate reputaţia de “unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume”. Aşezat la convergenţa a două oceane, Indian şi Atlantic, Cape Town-ul este un oraş sofisticat, dominat de Table Mountain, un oraş unde vechiul se întâlneşte cu noul, un oraş care oferă o gamă variată de peisaje, arhitectura urbană îmbinându-se armonios cu plajele cu nisip fin şi formaţiunile stâncoase din jurul peninsulei. Întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cazare la Hotel Southern Sun Cape Sun 4* (sau similar). Timp liber pentru odihnă sau plimbare pe Victoria & Albert Waterfront, renumită pentru terasele, barurile, restaurantele şi magazinele situate pe această promenadă de la ocean.

Ziua 3 / 29.12.2018: Cape Town

Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni în turul panoramic al oraşului, care va include cartierul Malay şi renumitul Castel al Bunei Speranţe, o construcţie pentagonală impunătoare din sec. al XII-lea, Primăria, Parlamentul, Biblioteca Naţională, Muzeul Africii de Sud, Muzeul Bo-Kaap, locuinţa unui fost lider turc, precum şi Biserica Anglicană. Dacă vremea permite (din acest motiv, plata telecabinei se va face individual la faţa locului), vom urca cu telecabina pe Table Mountain, muntele care domină oraşul, de unde vom putea admira o frumoasă panoramă asupra întregului oraş. În continuarea zilei vom face o scurtă vizită la Grădina Botanică Kirstenbosch, una dintre cele mai frumoase grădini botanice ale lumii, cu numeroase specii de plante rare sau pe cale de dispariţie, fapt pentru care a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. După-amiază, timp liber pentru activităţi individuale. Cazare la Hotel Southern Sun Cape Sun 4* (sau similar).

Ziua 4 / 30.12.2018: Cape Town – Capul Bunei Speranţe – Cape Town

Mic dejun. Excursie de o zi la Capul Bunei Speranţe, care va include turul Peninsulei Cape, lungă de 51 km şi lată de aproape 16 km şi vizită în Hout Bay, centrul industriei piscicole, de unde vom traversa, dacă vremea permite (din acest motiv, plata vaporaşului se va face individual la faţa locului), cu un vas spre Insula Duiker, unde vom putea vedea numeroase foci în mediul lor natural. Vom vizita apoi Rezervaţia Naturală Cape of Good Hope – Capul Bunei Speranţe, care acoperă o suprafaţă de 7.680 ha, care adăposteşte capre sălbatice, babuini şi struţi. Vom urca cu funicularul pe Cape Point, considerat a fi cel mai frumos promontoriu din lume, de unde vom putea admira Capul Bunei Speranţe, vechiul şi noul far. După ce vom părăsi rezervaţia, ne vom îndrepta către Golful Boulders pentru a vedea colonia de pinguini Jakas. Întoarcere la Cape Town pentru cazare la Hotel Southern Sun Cape Sun 4* (sau similar).

Ziua 5 / 31.12.2018: Cape Town – Zona Viticolă Stellenbosch – Cape Town

Mic dejun. Dimineaţa vom face o foarte plăcută excursie în zona viticolă Stellenbosch, unde vom participa la o degustare de vinuri. Vinurile din Africa de Sud sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune vinuri din lume, iar noi vom avea posibilitatea de a ne convinge de acest lucru, aflând în acelaşi timp, parte dintre secretele producătorilor locali. Vom face şi un scurt popas în pitorescul orăşel Stellenbosch, prilej de a admira frumoasele case coloniale. După-amiaza ne vom întoarce în Cape Town şi vom avea timp liber pentru a ne pregăti pentru cina festivă de Revelion organizată la Restaurantul tradiţional Gold. LA MULŢI ANI 2019!

Ziua 6 / 01.01.2019: Cape Town – Johannesburg

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Johannesburg, cea mai importantă poartă internaţională spre Africa de Sud, un oraş vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avânt impresionant de-a lungul timpului. Întâlnire cu ghidul local, cu care vom face un tur panoramic al oraşului, prilej de a descoperi frumuseţile celui mai mare oraş sud-african, un oraş al contrastelor, în care opulența şi sărăcia lucie şochează de cele mai multe ori. Vom vedea printre altele Curtea Magistraţilor şi Carlton Centre, cea mai înaltă clădire din Africa, comparată deseori cu Empire State Building din New York. Cazare la Hotel Holiday Inn Sandton 4* (sau similar).

Ziua 7 / 02.01.2019: Johannesburg – Parcul Naţional Kruger

Mic dejun. Plecare spre celebrul Parc Naţional Kruger, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafaţă de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc Naţional încă din anul 1898 de către preşedintele Kruger. Acesta adăposteşte aproximativ 148 de specii de mamifere, 500 de specii de păsări, 120 de mii de specii de reptile şi 60 de mii de tipuri de insecte. Pe parcursul drumului ne vom opri în Mpumalanga, localitate situată în partea de est a Africii de Sud, în Transvaal-ul de est, provincia fiind cunoscută ca “locul unde soarele răsare”, o zonă incredibil de frumoasă, datorită faptului că este una dintre cele mai diverse din punct de vedere geografic. Cină şi cazare la Hotel Protea Kruger Gate 4* (sau similar).

Ziua 8 / 03.01.2019: Parcul Naţional Kruger

Trezire matinală şi mic dejun la pachet. Experienţa acestei zile de safari în Parcul Naţional Kruger ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa în forma sa pură. Vom vedea animalele în habitatul lor şi în funcţie de cât de norocoşi suntem, vom putea vedea “big five”, în traducere “marele cinci”: elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi. Pe tot parcursul acestui safari vom fi însoţiţi de ghizi calificaţi. Dacă vom asculta liniştea sălbăticiei şi vom privi cum soarele înveleşte natura cu razele lui, nu ne vom mai mira că animalele se simt atât de bine aici. Dejun inclus la un restaurant din parc. Cină şi cazare la Hotel Protea Kruger Gate 4* (sau similar).

Ziua 9 / 04.01.2019: Parcul Naţional Kruger – Canionul Blyde River – Johannesburg

Mic dejun. Plecare spre Johannesburg, străbătând “Drumul Panoramei”, de-a lungul Canionului Blyde River, care face parte din uluitorul masiv muntos Drakensberg. Vom face opriri la God’s Window, în traducere “Fereastra lui Dumnezeu”, datorită extraordinarei panorame, la Bourkes Luck Pot Holes (Puţurile Norocoase ale lui Burke), cavităţi cilindrice adânci, săpate de râurile Blyde şi Treur şi la Three Rondavels, de unde vom avea o imagine asupra canionului care ne va tăia respiraţia, cu chei gigantice care se întind pe o lungime de aprox. 26 km. De multe ori pare greu de imaginat cum natura a putut crea, în timp, aceste peisaje bizare. Asemenea minunăţii ale naturii sunt atât de perfecte, încât ai putea crede că au fost prelucrate de mâna omului, cu un ciocănel şi o daltă, pentru a arăta atât de simetric şi armonios. În continuarea zilei vom pleca spre Lyndenburg, oraş al minelor de cărbuni şi aur, vom trece prin Pasul Long Tom, îndreptându-ne spre Middleburg şi Dullstrom, printr-o regiune peisagistică deosebită, un adevărat rai al pescuitului de păstrăvi. Spre seară vom ajunge în Johannesburg unde ne vom caza la Hotel Holiday Inn Sandton 4* (sau similar).

Ziua 10 / 05.01.2019: Johannesburg – Sun City – Johannesburg

Mic dejun. Excursie opţională de o zi la Sun City, destinaţie de vacanţă recunoscută pe plan internaţional pentru hotelurile şi atracţiile sale, dar şi pentru numeroasele evenimente importante pe care le găzduieşte pe tot parcursul anului. Veţi trece prin Rustenberg, veţi ajunge la poalele Munţilor Pilanesberg, unde se află Sun City, staţiunea jocurilor de noroc, a traseelor de golf şi a parcurilor acvatice de distracţie, un caleidoscop exploziv de sunete şi imagini, care cu siguranţă vă va fascina. Spre seară vă veţi întoarce la Johannesburg pentru cazare la Hotel Holiday Inn Sandton 4* (sau similar).

Ziua 11 / 06.01.2019: Johannesburg – Pretoria – Minele De Diamante Cullinan – Istanbul

Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre oraşul Pretoria, capitala administrativă a Africii de Sud, unde vom face un tur panoramic care va include Monumentul Vortrekker, Piaţa Bisericii, dominată de statuia lui Paul Kruger, Casa Memorială Paul Kruger, Primăria, Opera şi clădirile unionale. Pretoria este binecunoscut datorită numeroşilor arbori jacaranda care înfrumuseţează străzile, fiind supranumit şi “Oraşul Jacaranda”. În continuarea zilei vă veţi bucura de un bonus oferit de agenţie, deoarece ne vom îndrepta spre minele Cullinan, unde, în anul 1902, Sir Thomas Cullinan a descoperit un zăcământ important de diamante, însă important este faptul că în anul 1905, a fost scos la suprafaţă de către Frederick Wells, managerul minei Premier, faimosul Diamant Cullinan de 3106 carate. Din acesta s-au obţinut 105 diamante, dintre care 9 se găsesc în prezent în coroana regală britanică, iar cel mai mare dintre acestea împodobeşte sceptrul regal. Vom vedea craterul numit “the big hole”, creat în urma unei erupţii vulcanice survenite în urmă cu 1,2 miliarde de ani şi vom afla amănunte despre procesul de extragere şi de prelucrare a acestor pietre preţioase. După-amiază, transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 39 (19:20 / 05:55).

Ziua 12 / 07.01.2019: Istanbul – Bucureşti

Plecare spre Bucureşti cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1043 (08:15 / 08:35).

TARIF: 2095 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 590 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 80 euro/pers.)

IMPORTANT:

Deoarece în Africa de Sud plăţile se fac în moneda naţională RAND (ZAR), CALCULAŢIA ÎN EURO ESTE BAZATĂ PE CURSUL DIN LUNA IUNIE. In cazul unei variaţii de peste 3%, tariful se va recalcula.

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucureşti – Istanbul – Cape Town şi Johannesburg – Istanbul – Bucureşti

– transport intern cu avionul pe ruta Cape Town – Johannesburg

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti, iar în safari, transportul se face în vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri

– 9 nopţi cazare în hoteluri de 4*: 4 nopţi în Cape Town, 3 nopţi în Johannesburg și 2 nopţi în Kruger Park

mesele menționate în program: 9 mic dejunuri, 2 cine şi 1 dejun în Kruger Park

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

ghizi locali

– însoţitor român de grup

– asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: vizitarea Minelor de diamante Cullinan

BONUS: asigurarea medicală şi storno inclusă

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi cel intern: aprox. 490 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică

– taxa de viză şi procesare acte pt. Africa de Sud: 45 euro/pers.

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • Cină festivă de Revelion care se va organiza la Restaurantul tradiţional Gold, cu spectacol, muzică şi dans: aprox. 150 euro/pers. (obligatorie)

  • Excursie de o zi la Sun City: aprox. 80 euro/pers.

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI:

– paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data terminării călătoriei, cu 2 pagini neștampilate consecutiv pentru viză; nu se acceptă paşaport temporar

– formular viză scris cu litere mari de tipar, cu pix negru şi semnat + 1 fotografie (color, recentă, de tip paşaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hârtie lucioasă, cu faţa întreagă, fără şapcă, lobul urechilor vizibil, poziţie serioasă, pe fundal de culoare deschisă)

extras de cont recent (minim 2.000 USD sau echivalentul în lei sau euro, pe ultimele 3 luni): 2 exemplare originale de la Bancă, cu ştampilă

adeverinţă de la locul de muncă, din care să reiasă funcţia, salariul şi aprobarea concediului pentru perioada deplasării în limba engleză (dacă adeverinţa este în limba română, trebuie însoţită de traducere legalizată în limba engleză) sau talon de pensie original

– posesorii de societăţi comerciale vor prezenta Certificatul Constatator eliberat de Registrul Comerţului

– în cazul copiilor: adeverinţa de elev, originalul şi copie după certificatul de naştere, certificatul de căsătorie al părinţilor sau divorţ şi acordul notarial al părinţilor (traduse în limba engleză) / în cazul studenţilor, adeverinţa de student, tradusă în limba engleză şi legalizată

– copie după cartea de identitate

asigurare medicală obligatorie

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   

This entry was posted in Decembrie, Revelion. Bookmark the permalink.