PORTUGALIA MARELE TUR, transfer din Sibiu

PORTUGALIA MARELE TUR

Lisabona–Sintra–Fatima–Coimbra–Braga–Porto–Vila Real–Covilha-Evora

Transport Avion TAP PORTUGAL| 8 zile | de la 699 Euro

Ziua 1 | BUCURESTI – LISABONA

Prezentare la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei TAP PORTUGAL cu destinatia Lisabona. Decolare la ora 07:00 cu zborul TP1325 si aterizare la Lisabona la ora locala 09:35. Intalnire cu ghidul local si transfer in oras. Tur de oras Lisabona cu ghid local: cartierul Belem – un loc strans legat de descoperirile maritime portugheze, Manastirea Jeronimos – o capodopera a stilului Manuelin, aflata pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, Turnul Belem (1515) si Monumentul Descoperirilor Maritime (vizite exterioare). Ne vom indrepta apoi catre orasul vechi, unde vom debarca din autocar si vom urca la Castelul St. George, trecand pe langa biserica Sf. Antonio si Catedrala. Colina pe care se afla ofera o panorama deosebita asupra orasului. Vom cobori apoi catre strazile pitoresti ale cartierului Alfama – unul dintre cele mai vechi cartiere ale orasului. Check-in la hotel. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentru odihna si vizite pietonale cu insotitorul de grup. Cazare Hotel 4* Lisabona.

Ziua 2 | LISABONA – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Lisabona sau optional, Excursie la Sintra, declarata de UNESCO patrimoniu universal. Sintra a fost resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. In Sintra vom vizita Palatul Pena si vom avea timp liber in centrul orasului. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Intoarcere la Lisabona nu inainte de a face un ultim popas la Cascais. Timp liber la dispozitie in Lisabona. Seara, optional Fado dinner: programul incepe la ora 19:30 la restaurantul “Casa de Linhares”. In timpul cinei veti asculta Fado – muzica traditionala portugheza. Comparat adesea cu muzica Gospel datorita liniei melodice puternice, Fado este cantat la lumina lumanarilor si acompaniat de sunetul mistic al chitarii portugheze. Versurile cantecelor Fado sunt de inima albastra si únele vorbesc despre dragoste pierduta sau pasiuni interzise, dar sunt deopotriva si vesele atunci cand vorbesc despre luptele cu tauri, un vin bun sau despre cei mai buni prieteni. Meniul cinei include: starter, fel principal, desert, ½ sticla vinul casei, apa minerala si cafea (transferul inclus cu autocarul dus-intors). Cazare Hotel 4* Lisabona.

Ziua 3 | LISABONA – FATIMA – BATALHA – COIMBRA – PORTO

Mic dejun. Prima oprire in aceasta zi este in Fatima, care dupa aparitiile Fecioarei Maria din 1917 a devenit unul din cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic si unde putem vizita Capela Aparitiilor, basilica Rozariului si moderna basilica Sfintei Treimi. Ne indreptam apoi catre Batalha unde vizitam manastirea Santa Maria da Victoria -capodopera a arhitecturii gotice si manueline, inclusa in Patrimoniul UNESCO. In drum spre Porto, vom face un popas la Coimbra – capitala medievala a Portugaliei pentru aproape o suta de ani si renumit centru universitar. Vechea Universitate ocupa cladirile fostului palat regal, devenit « Paço dos Estudos » in 1540. De pe terasa admiram frumoasa panorama a orasului si coboram strazile pietruite pentru a patrunde in sarmul si misterele centrului istoric. Sosire la Porto. Cina si cazare Hotel 4* Porto.

Ziua 4 | PORTO – BRAGA – PORTO

Mic dejun. In prima parte a zilei, Excursie la Braga, “Bracara Augusta”in epoca romana, al treilea oras al Portugaliei si capitala religioasa a tarii. Ne vom incepe vizita de la inaltimea de 1.315 m, locul in care se afla Biserica si Sanctuarul Bom Jesus. Odata ajunsi in centrul istoric al orasului Braga, recomandam vizitarea Catedralei. Timp liber la dispozitie. Intoarcere la Porto. Supranumit Orasul Invincibil, Porto ne cucereste la prima vedere prin peisajul pitoresc, pietele rustice, sau vechile case de comert construite pe fostele ruine romane. Urcam scarile in zig-zag, colindam strazile inguste, admiram casele vopsite simplu, si avem sansa in orice moment sa ne intalnim cu Tripeiros, locuitorii care inca mai pastreaza vechile traditii ale orasului. Odata ajunsi in Porto trebuie sa incercati Tripas à Moda do Porto, Bacalhau à Gomes de Sá (mancaruri locale cu peste – cod in special), Francesinha (snack popular in Porto cu diverse tipuri de carne si legume), celebrul vin de Porto si Pasta de Nata (tarte cu ou). Exploram Porto intr-un un tur de oras vizitand Palatului Bursei, Magnifica Biserica Gotica St. Francisco si Crama Vila Nova Gaia, la final fiind invitati la o degustare de vin de Porto in Vila Nova Gaia. Timp liber la dispozitie in Porto. Cina si cazare Hotel 4* Porto.

Ziua 5 | PORTO – VILA REAL – PINHAO-PESO DA REGUA – COVILHA

Mic dejun. Plecare spre Vila Real unde vizitam Casa de Mateus, o capodopera eleganta in stil baroc, ce prezinta mobila si ornamente care personifica gusturile unei prospere familii portugheze. Vizitam gradinile si avem parte de o degustare de vin, pentru ca apoi sa pornim spre Pinhao, de-a lungul Vaii Douro si facem un scurt stop pentru pranz (nu este inclus) in Regua. Pe parcursul acestei calatorii va puteti bucura de tot ce va ofera Regiunea Douro, un teritoriu cu traditie, a carui cultura este organic legata de istoria, religia, agricultura si simplitatea oamenilor sai. Vinul produs aici are caracteristici unice si nu are concurent in ceea ce priveste culoarea, aroma si gustul. Plecare spre Covilha. Cina si cazare Hotel 4* Covilha.

Ziua 6 | COVILHA – MONSANTO – CASTELO BRANCO – EVORA

Mic dejun. Astazi ne continuam calatoria spre sud. Plecare spre Monsanto, si vizitarea celui mai faimos sat cunoscut ca ”cel mai portughez sat al Portugaliei”. Apoi ne indreptam catre Castelo Branco, unde vizitam gradinile Palatului Episcopal. Timp liber pentru pranz (nu este inclus), dupa care plecam spre Evora, un oras magnific asezat la poalele muntelui cu acelasi nume si care gratie frumusetii sale unice, a fost inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Creata acum mai bine de 2000 de ani in urma, Evora este impanzita de strazi sub forma de labirint, piete scaldate de lumina, fantani renascentiste, curti interioare maure si porti cu turle in stil gotic. Vizitam aici Vechea Catedrala – unde flamurile lui Vasco da Gama au fost binecuvantate in 1497, inainte ca flota sa sa porneasca in voiajul istoric catre Orient si biserica Sf.Francisc cu Osuarul. Cazare Hotel 4* Evora.

Ziua 7 | EVORA – MONSARAZ – SAO PEDRO DO CORVAL – EVORA

Mic dejun. Prima oprire din aceasta zi este la Fabrica “Corticarte”, unde vom fi introdusi in tainele transformarii pe care o sufera pluta pana ajunge in stadiul de produs finit. Continuam spre Monsaraz, un sat desprins parca din basme, cu pereti inalti care pastreaza o incantatoare atmosfera medievala. Fortificat initial de Cavalerii Templieri, astazi 150 de rezidenti permaneti locuiesc in casele albe cu scari in aer liber si balcoane din fier forjat. Timp liber pentru pranz (nu este inclus), apoi plecam spre Crama Herdade do Esporao unde avem parte de o degustare de vin. Ultima oprire inainte de a ne intoarce la hotel, consta in vizita celui mai mare centru de olarit, aflat in Pedro do Corval. Intoarcere in Evora. Cazare Hotel 4* Evora.

Ziua 8 | LISABONA – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Evora pana la eliberarea camerelor. Dupa pauza de pranz, transfer catre Lisabona unde, pana la ora transferului catre aeroport, va puteti bucura de timp liber pentru cumparaturi sau vizite impreuna cu insotitorul de grup la Oceanarium. La ora 21:00 transfer la aeroportul din Lisabona si imbarcare pe zborul Companiei TAP PORTUGAL cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 00:15 (a doua zi) cu zborul TP1324 si aterizare in Bucuresti la ora 06:15. Sfarsitul pachetului de servicii.

Date de plecare:

 • 09 Mai
 • 24 Iunie
 • 14 Iulie
 • 25 Iulie
 • 08 August
 • 22 August
 • 05 Septembrie
 • 03 Octombrie

Tarife calculate pentru un grup de 30 platitori

 • 699 Euro adult loc in camera dubla
 • 639 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 579 Euro copil 3-8 ani in camera cu doi adulti
 • 884 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:

 • Zboruri Bucuresti => Lisabona => Bucuresti, zbor direct, Compania TAP PORTUGAL

 • Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:

 • 2 nopti la Lisabona

 • 2 nopti la Porto

 • 1 noapte la Covilha

 • 2 nopti la Evora

 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport

 • Transport cu autocar local conform itinerariului

 • BONUS! 3 CINE incluse in Porto (2) si Covilha (1)

 • Vizitele, tururile si excursiile din program:

 • Tururi de oras cu ghid local in Lisabona, Batalha, Coimbra, Braga, Porto, Evora

 • Vizita la Fatima, Batalha si Coimbra

 • Excursie la Braga

 • Vizita cu degustare de vin in Porto la Celebra Crama din Vila Nova de Gaia

 • Vizita cu degustare de vin in Vila Real la Celebra Casa de Mateus

 • Vizita cu degustare de vin in Pedro do Corval la Celebra Crama Herdade do Esporao

Insotitor roman de grup

CAZARI CIRCUIT

HOTELURILE DE 4* NOMINALIZATE MAI JOS SAU SIMILARE

Plecare

Lisabona

Porto

Covilha

Evora

09 Mai

Hotel VIP Executive Entrecampos

Hotel Beta Porto

Hotel Tryp Dona Maria

Hotel Mar D’ar Muralhas

24 Iunie

Hotel VIP Executive Entrecampos

Hotel Beta Porto

Hotel Tryp Dona Maria

Hotel Mar D’ar Muralhas

14 Iulie

Hotel Diplomático

Hotel Beta Porto

Hotel Tryp Dona Maria

Hotel Mar D’ar Muralhas

25 Iulie

Vip Suites Marques

Hotel Beta Porto

Hotel Tryp Dona Maria

Hotel Mar D’ar Muralhas

08 August

Hotel VIP Executive Entrecampos

Hotel Beta Porto

Hotel Tryp Dona Maria

Hotel Mar D’ar Muralhas

22 August

Hotel VIP Executive Entrecampos

Hotel Beta Porto

Hotel Tryp Dona Maria

Hotel Mar D’ar Muralhas

05 Septembrie

Vip Suites Marques

Hotel Beta Porto

Hotel Tryp Dona Maria

Hotel Mar D’ar Muralhas

03 Octombrie

Vip Suites Marques

Hotel Beta Porto

Hotel Tryp Dona Maria

Hotel Mar D’ar Muralhas

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 199 Euro/persoana (taxa de combustibil poate suferi modificari pana la momentul emiterii biletelor, in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Asigurarea medicala, Asigurarea Storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Excursiile optionale
 • Intrarile la obiectivele turistice din program: aprox. 55 Euro/persoana (se achita la fata locului): Castelul St. George, Manastirea Batalha, Universitatea din Coimbra, Palatul Bursei Porto, Biserica Sf. Francisc din Porto, Catedrala din Braga, Gradinile Palatului Episcopal Castelo Branco, biserica Sf.Francisc si Osuarul din Evora.
 • Supliment demipensiune (4 cine): 74 Euro / adult, 37 Euro / copil 3 – 8 ani
 • Taxele de oras – se achita exclusiv la receptia hotelurilor

Excursii optionale calculate pentru minim 25 platitori

 • Seara Fado: 60 Euro/persoana, minim 25 platitori

Include: transfer autocar local, starter, felul principal, desert, ½ sticla vinul casei, apa minerala, cafea, insotitor de grup

 • Sintra si Palatul Pena, Cabo da Roca si Cascais: 60 Euro/persoana, minim 25 platitori

Include: transfer autocar local, biletul de intrare la Palatul Pena, ghid local pentru vizitarea palatului, vizitele din program, insotitor roman de grup.

Nota:

 • Camerele triple sunt duble cu pat suplimentar (ex. pat pliant, fotoliu-pat, etc.)

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti
This entry was posted in August, circuite avion, Iulie, Iunie, Mai, Octombrie, Septembrie. Bookmark the permalink.