CRACIUN si REVELION CROAZIERĂ ÎN OCEANUL INDIAN

CROAZIERĂ ÎN OCEANUL INDIAN

Mauritius – Seychelles – Madagascar – Reunion

Perioada: 20.12.2018 – 04.01.2019

Ziua 1 / 20.12.2018: Bucureşti – Amsterdam – Port Louis (Mauritius)

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1374 (13:50 / 15:50), de unde se va pleca spre Port Louis cu zborul KL 501 (17:30 / 07:55).

Ziua 2 / 21.12.2018: Port Louis (Mauritius)

Sosire la ora 07:55 în Port Louis, capitala insulei Mauritius, situată în estul Oceanului Indian şi a insulei Madagascar. Insula Mauritius, “modelul lui Dumnezeu pentru Paradis”, oferă un peisaj dramatic, cu piscuri sălbatice şi un platou de vegetaţie luxuriantă care alunecă uşor spre plajele cu nisip alb, în majoritate protejate de recifuri de corali. Varietatea culturală a creat un mediu urban complex, cu temple hinduse, moschei, biserici şi pagode budiste. Scriitorul Mark Twain spunea că “Mauritius-ul a fost făcut mai întâi, apoi raiul a fost copiat după el”, iar cei care au fost măcar o dată aici vor fi de acord cu scriitorul. Transfer la hotel pentru cazare. Timp liber pentru descoperirea oraşului Port Louis, al cărui centru găzduieşte mai multe clădiri coloniale, care sunt păstrate pentru valoarea lor istorică. Port Louis are de asemenea câteva clădiri religioase remarcabile, care merită a fi văzute. Un exemplu este Moscheea Jummah, cea mai mare de pe insulă, care datează de la mijlocul sec. al XIX-lea, un amestec interesant de stiluri arhitectonice indiene, creole şi islamice. Alte clădiri interesante sunt Catedrala St. James și Catedrala St. Louis care atrag o mulţime de pelerini şi oferă privelişti frumoase asupra oraşului.

Ziua 3 / 22.12.2018: Port Louis

Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale până la ora transferului în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră Costa Victoria, al companiei Costa Cruise. Vom porni într-o călătorie fascinantă, către destinaţii exotice, cu plaje de nisip alb, păduri tropicale şi bogate recifuri de corali şi ne vom răsfăţa la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Costa Victoria este un vas elegant, cu design interior contemporan, detalii fine şi opere de artă unice. Pe punţile exterioare veţi putea lenevi la soare, veţi putea face jogging privind în larg sau pur şi simplu vă veți putea distra la piscine, la discotecă sau la o lecţie de gătit. Un spaţiu deosebit de atractiv îl reprezintă Piaţa Concorde situată pe puntea Carmen, care este înconjurată de ferestre panoramice, ce oferă o privelişte directă spre mare. Doriţi să vă relaxaţi în jacuzzi în timp ce priviţi spre mare? Atunci vă puteţi îndrepta paşii către unul dintre cele 4 jacuzzi. Noaptea, Piaţa Concorde îşi aprinde luminile şi este învăluită de dans şi muzica live. După cină, puteţi să vă relaxaţi în primitorul Bar Capriccio cu spectaculoşii săi pereţi îmbrăcaţi în mozaic creat de Emilio Tandini. Vasul va pleca din port la ora 21:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 4 / 23.12.2018: Navigare spre Seychelles

Vom petrece o zi relaxantă pe mare, navigând spre Seychelles. Ne vom familiariza cu facilităţile vaporului de lux, cum ar fi: piscine, jacuzzi, centru de fitness, saună, saloane de masaj, bibliotecă, casino, restaurante, artere comerciale şi numeroase baruri. Seara ne vor aşteapta diverse spectacole de teatru, animaţie, muzica live şi bineînţeles, discotecă. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 5 / 24.12.2018: Navigare spre Seychelles

În ajun de Crăciun vom mai petrece o zi relaxantă pe mare, navigând spre Insula Mahe (Seychelles). Vă veți putea bucura de soare pe puntea vaporului, de plajă la piscină, sau veți putea participa la diversele programe de animaţie şi divertisment. Veți avea la dispoziţie nenumărate facilitaţi şi numeroase moduri de a vă petrece timpul. Seara veţi fi surprinşi de pregătirile lui Moş Crăciun. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 6 / 25.12.2018: Mahe (Seychelles)

Sosire la ora 08:00 în Mahe, insula-capitală a arhipeleagului Seychelles. De Crăciun vom fi în aşa numitele “Bijuterii ale Oceanului Indian”, Insulele Seychelles care sunt situate sub Ecuator, acoperind o suprafaţă de aproximativ 400.000 km2. Arhipelagul este format din 114 insule, printre care: Mahe, La Digue, Praslin şi Silhouette, unde puteţi descoperi frumuseţi paradisiace. Grădinile şi fructele tropicale, palmierii înalţi, precum şi limpezimea de cristal a Oceanului Indian îşi lasă amprenta exotismului pur asupra acestui adevărat colţ de rai. Recifurile de corali, unele dintre cele mai mari din lume, formează lagune superbe. Broaştele ţestoase gigantice de uscat, precum şi mii de specii de păsări încântă ochii turiştilor. Un veritabil muzeu viu de istorie naturală şi un sanctuar al câtorva dintre cele mai rare specii de floră şi faună de pe pământ, Seychelles este singurul loc din lume unde se găsesc specii endemice unice cum sunt palmierii coco-de-mer, monument natural UNESCO, copacul-meduză sau păsări pe cale de dispariţie. Mahe este insula principală a arhipelagului şi unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Insula numără peste 70 de plaje cu nisip alb şi fin, acoperite de vegetaţie luxuriantă, de o frumuseţe deosebită. Vasul va staţiona în Mahe. Posibilitate de excursii opţionale care se vor achiziționa de pe vasul de croazieră. Vă sugerăm vizitarea nordului insulei Mahe şi a capitalei, Victoria, prilej de a admira vegetaţia luxuriantă şi faimoasele plaje. În Victoria se va vizita Grădina Botanică, unde veţi regăsi unele dintre cele mai reprezentative specii locale de floră şi faună, se va admira Librăria Naţională, Turnul cu Ceas, Muzeul Naţional și Catedrala. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 7 / 26.12.2018: Mahe

Întreaga zi vasul va fi ancorat în Mahe. Posibilitate de excursii opţionale care se vor achiziționa de pe vasul de croazieră. Vă recomandăm vizitarea insulei Praslin, a doua insulă ca mărime a arhipelagului şi a insulei La Digue. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 8 / 27.12.2018: Mahenavigare spre Madagascar

Vasul va ridica ancora la ora 13:00 și se va îndrepta spre Madagascar. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a beneficia de facilităţile acestuia: piscină, saloane de coafură, saună şi tratamente, bibliotecă, magazine, restaurante şi numeroase baruri. Seara ne vor aşteapta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 9 / 28.12.2018: Navigare spre Nosy Be (Madagascar)

veți putea bucura de soare pe puntea vaporului, de minunatele culori oferite de întinderile mării, de plajă la piscină, sau veți putea participa la diversele programe de animaţie şi divertisment. La bordul unui vas de croazieră, mai ales sub briza tropicală a oceanului, nu aveţi cum să vă plictisiţi niciodată! Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 10 / 29.12.2018: Nosy Be (Madagascar)

Vasul va ajunge la ora 08:00 în Nosy Be, o minunată insulă tropicală, atracţia principală a insulelor Madagascar, care este numită şi “insula parfumată” datorită faptului că este un mare producător de ulei extras din florile copacului ylang-ylang. În capitala şi portul principal al insulei, numit Hell-Ville, trăiesc două treimi din totalul locuitorilor. La Muzeul Nosy Be sunt organizate expoziţii aparţinând triburilor locale Sakalava şi Antankarana. Posibilitate de excursii opţionale care se vor achiziționa de pe vasul de croazieră. Vă recomandăm vizitarea nordului insulei Nosy Be, pentru a descoperi modul de viaţă şi cultura locuitorilor acestei insule. Vasul va ridica ancora la ora 19:00 și se va îndrepta spre Diego Suarez. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 11 / 30.12.2018: Diego Suarez (Madagascar)

Sosire la ora 08:00 în Diego Suarez, cea mai nordică insula a arhipelagului Madagascar şi unul dintre cele mai mari şi mai frumoase golfuri ale lumii (al 3-lea după Sidney şi Rio de Janeiro). Diego Suarez este principalul oraş al provinciei, fiind un oraş modern, recunoscut pentru meşteşugurile locuitorilor. Puteţi alege o vizită în Parcul Naţional din Ankarana, care face parte din Patrimoniul Natural UNESCO și care cu siguranţă vă va fascina. Vasul va ridica ancora la ora 18:00 și se va îndrepta spre Madagascar. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 12 / 31.12.2018: Navigare spre Tamatave (Madagascar)

Zi petrecută pe ocean. Vă invităm să vă bucuraţi de activităţile propuse de echipajul vasului de croazieră. Pensiune completă şi cazare la bord. Revelionul vă aşteaptă cu o petrecere incendiară, cu spectacole şi program special. La mulţi Ani 2019!

Ziua 13 / 01.01.2019: Tamatave (Madagascar)

Sosire la ora 07:00 în Tamatave. În prima zi a noului an veți avea posibilitatea de a alege dintre excursiile opţionale care se vor achiziționa de pe vasul de croazieră, sau să vizitaţi Parcul Zoologic Ivoloina, faimos pentru lemurienii unici şi maimuţele prietenoase ce pot fi întâlnite aici. Vasul va ridica ancora la ora 14:00 și se va îndrepta spre Reunion. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 14 / 02.01.2019: Saint Denis (Reunion)

Sosire la ora 13:00 în capitala insulei Reunion, insulă de origine vulcanică, care aparține Franţei, un paradis muntos, unde aroma vaniliei învăluie plajele cu nisip negru și piscurile împădurite. O mare parte a culturii franceze a pătruns în viaţa de zi cu zi a insulei, amestecându-se cu influenţele africane, indiene şi chineze, rezultând un minunat “twist” tropical. Plajele sunt printre cele mai fermecătoare din lume, înconjurate de largi bariere de corali. Deşi insula este excepţională şi apele mării sunt limpezi şi de culoare turcoaz, numărul mare de rechini face ca înotul şi sporturile nautice să nu fie principala atracţie a insulei. Foarte apreciate sunt traseele de drumeţii pe teren muntos şi văile vulcanice largi, înconjurate de munţi şi completate de cascade magnifice. Capitala insulei, Saint Denis, seamănă îndeaproape cu un oraş francez mai ales în stilul arhitectonic, fiind şi centrul administrativ, comercial şi cultural al insulei. Excursia pe muntele vulcanic până aproape de crater sau un tur în zona sălbatică a insulei nu ar trebui ratate. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 15 / 03.01.2019: Saint Denis – Paris

Mic dejun. După debarcare ne vom întâlni cu ghidul local care ne va însoți într-un tur panoramic de oraș, prilej cu care vom admira Muzeul de Artă Leon Dierx, unde sunt păstrate operele unor artişti renumiţi pe plan mondial, Artotheque, Jardin d’Etat cu Muzeul de Istorie Naturală, Episcopia, Rue de Paris cu vilele creole, Vila Deramond-Barre, Primăria, Guan Di – pagoda chinezească, precum şi Catedrala. Vă veţi putea relaxa apoi la cumpărături pe strada comercială, unde veti putea admira Moscheea Noor-e-Islam şi templul indian. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 671 (21:45 / 06:25).

Ziua 16 / 04.01.2019: Paris – Bucureşti

Sosire la Paris la ora 06:25, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1888 (09:40 / 13:35).

TARIF I: 2990 EURO / loc în cameră dublă și cabină interioară comfort classic

(cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse la dejun și cină)

TARIF II: 3390 EURO / loc în cameră dublă și cabină cu fereastră comfort classic

(cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse la dejun și cină)

(tarife valabile pentru un grup de minim 10 turişti)

Suplimentul de single se calculează la cerere în funcție de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croazieră

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul: Bucureşti – Paris – Mauritius şi Reunion – Paris – Bucureşti

– transferurile aeroport – hotel – port – aeroport cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 4* în Mauritius

– 12 nopţi cazare pe vasul de croazieră Costa Victoria

– pensiune completă pe vas cu băuturi alcoolice și nealcoolice la dejun și cină

– activităţi de recreere pe vas: piscine, teatru, discotecă, bibliotecă etc.

– participare la activităţile zilnice: jocuri, căutări de comori, quizz-uri, turnee, karaoke, cursuri de dans, petreceri tematice

– transferurile, tururile, croazierele şi excursiile menţionate în program

– tur panoramic de oraş în Saint Denis cu ghid local

– conducător de grup român

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare storno şi medicală

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe portuare: 240 euro/pers.

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale etc.

– bacşişuri: 10 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– taxe pentru serviciile la bordul vasului: 12 euro/pers./zi şi 6 euro/copil (4-14 ani)/zi, conform regulilor de pe vas, care se vor achita personal

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

NOTĂ:

alocarea cabinelor se va face în ordinea efectuării înscrierilor şi în limita disponibilităţii

– taxele de port se pot modifica de către autoritatea portuară

pentru mai multe informaţii legate de flota Costa Cruise, descrierea cabinelor, facilitaţilor etc., vă rugăm să consultaţi site-ul oficial al companiei: https://www.costacruise.com/

– toate cabinele sunt dotate cu o baie privată (cu cabină de duş şi toaletă), aer condiţionat, televizor cu satelit, linie directă de telefon pentru apeluri pe navă, minibar, mic seif şi uscător de păr

ACTE NECESARE PENTRU CĂLĂTORIE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei; nu se acceptă paşapoarte temporare

– 1 fotografie tip paşaport

O persoană sub 21 de ani nu poate să rezerve o cabină în croazieră sau să ocupe singură o cabină, cu excepţia cazului în care este însoţită de un părinte, tutore sau o persoană care a împlinit deja vârsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu călătoreşte în compania părinţilor săi, trebuie să prezinte, în momentul îmbarcării, o scrisoare notarială (în limba engleză) prin care părinţii îşi dau acordul cu privire la călătoria minorului şi autorizează persoana care îl însoţeşte pe minor să semneze în cazul aplicării tratamentului de urgenţă recomandat de doctorul de la bordul vasului sau în cazul practicării anumitor activităţi sportive la bord; în plus, persoana respectivă trebuie să aibă şi cazier judiciar la ieşirea din România.

Părinţii sau tutorii legali care călătoresc cu un minor cu un nume diferit decât al acestora, sunt obligaţi să prezinte un document oficial (certificat de naştere / de divorţ etc.), pentru a dovedi că sunt părinţii sau tutorii copiilor în cauză.

CONDIŢII DE PLATĂ:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– termen final de plată: 15 septembrie 2018

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

CONDIŢII DE ANULARE:

Pentru anulare din momentul înscrierii şi până la 95 de zile înainte de începerea călătoriei, se va percepe o penalizare de 25% din valoarea totală

Pentru anulare între 94-65 de zile înainte de începerea călătoriei, se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totală

Pentru anulare între 64-45 de zile înainte de începerea călătoriei, se va percepe o penalizare de 75% din valoarea totală

Pentru anulare între 44-30 de zile înainte de începerea călătoriei, se va percepe o penalizare de 100%

This entry was posted in Craciun, Decembrie, Revelion. Bookmark the permalink.